Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nagrade Šovagović, Tanhofer i Šamanović dodijeljene na 63. Pulskom filmskom festivalu
Tijekom filmskih večeri u pulskoj su Areni dodijeljene nagrade za poseban doprinos

Nagrade Šovagović, Tanhofer i Šamanović dodijeljene na 63. Pulskom filmskom festivalu

Foto: Pula Film Festival

Za vrijeme 63. Pulskog filmskog festivala dodijeljene su tri nagrade koju dodjeljuje filmska struka za posebne doprinose u filmskoj umjetnosti.

Nagrada Fabijan Šovagović dodjeljuje se za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji, a dodjeljuje je Hrvatsko društvo filmskih redatelja. Ovogodišnja dobitnica je glumica Vera Zima, a nagradu je uručio Danilo Šerbedžija, predsjednik Hrvatskog društva filmskih redatelja.

Nagrada Nikola Tanhofer dodjeljuje se za najznačajnija postignuća na području filmske slike u kategorijama za cjelovečernje djelo, kratkometražne forme i televizijsku seriju za godinu unatrag. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga filmskih snimatelja. Ovogodišnji žiri činili su Željko Sarić, Goran Mećava i Mladen Matula.

Dobitnik nagrade za dugometražni film je Branko Linta, direktor fotografije za film Kosac; dobitnica nagrade za kratkometražni film je Eva Kraljević, direktorica fotografije i redateljica filma Lijepo mi je s tobom, znaš, te za TV seriju Crno-bijeli svijet direktor fotografije Mario Sablić. Nagrađenima je nagradu uručio Željko Sarić, snimatelj i redatelj.

Nagrada Vedran Šamanović je godišnja nagrada koja se dodjeljuje filmskom umjetniku koji je te godine, u bilo kojoj grani filmske umjetnosti, u kratkom ili dugom metru, inovativnim pristupom proširio granice filmskog izraza u hrvatskom filmu. Nagradu dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, Hrvatsko društvo filmskih kritičara, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatska udruga filmskihsnimatelja i Hrvatski filmski savez. Ovogodišnji žiri činili su Hana Jušić (DHFR), Silvestar Mileta (HDFK) i Diana Nenadić (HFS). Dobitniku nagradu, autoru Peri Kvesiću za dokumentarni film Dum spiro spero nagradu je uručio Silvestar Mileta.

Spomenute nagrade svečano su dodijeljene u pulskoj Areni tijekom filmskih večeri 63. Pulskog filmskog festivala.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala