Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 200 – jednostavno najbolji MMA event u povijesti!
Rezervirajte noć sa subote na nedjelju 10. srpnja za jubilarni dvjestoti PPV event

UFC 200 – jednostavno najbolji MMA event u povijesti!


Najjači i najkvalitetniji UFC event u povijesti američke promocije, jubilarni UFC 200, na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju 10. srpnja s početkom u 04:00 sata iza ponoći ekskluzivno na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV-comu. Ne treba posebno naglašavati da tu noć niti jedan pravi MMA fan neće spavati.

Odličan početak trodnevnog “UFC praznika”: RDA protiv Alvareza, Nelson protiv Lewisa!

LIVE na FC-u: Jedrzejczyk i Gadelha će na TUF Finalu napokon “poravnati račune”!

Znali smo da će UFC za svoj jubilarni 200-ti event spremiti nešto posebno jer se radilo o priredbi na koju su se htjele ugurati gotovo sve najveće zvijezde i svi najpopularniji UFC prvaci. Na koncu nitko nije ostao razočaran jer su Dana White i braća Fertitta zaista poredali nevjerojatan popis borbi predvođen okršajem Mieshe Tate i Amandom Nunez koji za ulog ima pojas prvakinje u bantam kategoriji. U “co-main” eventu ćemo vidjeti povratak Brocka Lesnara u dvoboju s Markom Huntom, a još su se na nevjerojatnom “main cardu” našli i mečevi Cormier vs. Silva, Aldo vs. Edgar (za privremenog prvaka perolake kategorije) i Velasquez vs. Browne. No, snaga UFC-a 200 ne leži samo u glavnim borbama, nego u čitavom popisu. Svaki od dvoboja, čak i oni na uvodnom UFC Fight Passu (a da ne govorimo o FOX Sports 1 mečevima) bi mogao biti “main event” neke druge standardne UFC priredbe. Zaista spektakularno…

Je li Cormier pravi prvak?

Iako su do prije nekoliko dana u glavnim ulogama ove spektakularne priredbi bili Jone Jones i Daniel Cormier, publika u Las Vegasu ipak neće saznati tko je pravi šampion poluteške kategorije. Problematični Jones se opet našao u nevolji što je u konačnici dovelo do velikih izmjena na popisu borbi. Naime, Američka anti-doping agencija je suspendirala Jonesa samo par dana prije UFC-a 200 zbog mogućeg kršenja pravila. To bi prevedeno značilo da je privremeni prvak zapravo pao na doping testu, a sve detalje javnost će saznati u narednim danima. Dana White je brzo reagirao te je potpuno ispremješao “main card”. Umjesto Jonesa, na scenu je u dvoboj s Cormierom brzopotezno stupio bivši prvak u srednjoj kategoriji i jedan od najboljih svih vremena – Anderson Silva. Dakako, dvoboj za ulog nema pojas prvaka, odvija se u poluteškoj kategoriji i zbog nepripremljenosti Brazilca održava se na samo tri runde.

Prva obrana naslova Mieshe Tate

A priliku u “main eventu” su dobile Miesha Tate i Amanda Nunez. “Cupcake” je nakon godina provedenih pri samom vrhu UFC-ove bantam divizije iskoristila veliki posrtaj Ronde Rosey kako bi se dočepala vrijedne titule. Na UFC-u 196 je “submissionom” u posljednjoj rundi osvojila pojas protiv Holly Holm koji će sada prvi put braniti u dvoboju s Amandom Nunez. Čelnici UFC-a bi vjerojatno radije vidjeli Rondu u Mieshinoj ulozi čisto zbog dodatnih milijuna dolara koje bi bivša prvakinja donijela. No, i ovako će prva obrana naslova njihove bantam prvakinje poslužiti. Valja naglasiti da Tate ne zna za poraz još od UFC-a 168 2013. godine (Ronda Rousey) te da je u međuvremenu nanizala pet sjajnih pobjeda. Dva slavlja manje u nizu ima i izazivačica Amerikanka Amanda Nunez. Ona je pak svoju veliki šansu zaslužila pobjedama protiv Baszler, McMann i Shevchenko. Kako ženski MMA još uvijek nije toliko konkurentan, tri pobjede u nizu su i više nego dovoljne da bi stigla do izazivačke pozicije.

Brock is back…!!!

Kao sam uvod u ovaj dvoboj će poslužiti povratak bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Brocka Lesnara u dvoboju su nokauterom i jednim od najpopularnijih boraca općenito – Markom Huntom. Vraćanje kečerske zvijezde u pravo borilište nije naišlo na odobravanje “hard core” fanova, no sasvim je jasno da će primarni UFC-ov cilj biti ispunjen. Lesnar je, naime, mašina za prodaju PPV-a pa upravo u tom detalju i leži objašnjenje zašto se ovaj gorostas vratio nakon UFC-a 141 i prosinca 2011. godine. U kratkom podsjetniku na njegovu karijeru možemo spomenuti osam dosadašnjih profesionalnih dvoboja uz pet pobjeda i tri poraza. Posljednja dva prekidima od Velasqueza i Overeema su bili previše za Lesnara koji po vlastitom priznanju ne voli primati prave batine. One iscenirane u WWE ringu su mu ipak puno draže. Očito je zov milijuna dolara koje će spremiti u džep povratkom u Ocatagon ipak bio jači. Naravno, Hunt nije imao ništa protiv nastupa na UFC-u 200 i odmjeravanja snaga s Lesnarom. S dvije pobjede u nizu protiv Silve i Mira, Novozelanđanin se s pravom nada nastavku pobjeda i ponovnom približavanju izazivačkoj poziciji.

Aldo i Edgar za privremenog prvaka

Šampionske dvoboje na UFC-u 200 će upotpuniti bivši prvak u perolakoj kategoriji Jose Aldo i bivši prvak u lakoj diviziji Frankie Edgar dvobojem za titulu privremenog UFC prvaka u kategoriji do 66 kilograma. I dok aktualni šampion Conor McGregor razmišlja o prelasku u profi boks i meču s Floydom Mayweatherom, a sprema se za UFC 202 i revanš s Nateom Diazom, Aldo i Edgar će mu rado “pričuvati” pojas. Doduše, onaj privremeni. Računica UFC-a je tu jasna s obzirom da bi i u slučaju povratka McGregora u svoju prirodnu kategoriju veće zanimanje javnosti izazvao meč za ujedinjenje pojaseva. A budimo pošteni… nije im lako niti objasniti Edgaru i Aldu zašto moraju čekati svoju šansu dok McGregor odrađuje prestiž-mečeve s Diazom. Ovako su zadovoljili sve strane uključujući i fanove koji su oduševljeno dočekali vijest o dvoboju Aldo vs. Edgar.

I dok će Aldo u meč ući nakon teškog poraza upravo od McGregora i gubitka titule (u međuvremenu se nije borio), “The answer” iza sebe ima pet uzastopnih pobjeda. Posljednja nokautom protiv Chada Mendesa u prosincu 2015. ga je zacementirala na izazivačku poziciju. U svakom slučaju, radi se o dva od tri najbolja borca svijeta u ovoj kategoriji koja su zaslužila ovaj meč.

Svi hoće starog Caina…

U prvom dvoboju na “main cardu” UFC-a 200 ćemo vidjeti obračun bivšeg prvaka Caina Velasqueza i top teškaša Travisa Brownea. Meksikanca u akciji nismo vidjeli još od poraza od Fabricija Werduma i gubitka titule prvaka (2015.), dok je Browne u zadnjem nastupu nokautirao Matta Mitrionea potvrdivši dobru formu. Općenito, Velasquezov najveći problem posljednjih godina su učestale ozljede koje su ga udaljile od forme i rezultata koje je postizao do 2013. Od tada je odradio tek već spomenuti meč protiv Werduma, a čitavu 2014. i dobar dio 2015. je proveo u saniranju raznih kroničnih ozljeda. “Ring rust”, ali i nedostatak prilagodbe u trenažnom procesu zbog povećanje nadmorske visine u Mexico Cityju su ga koštale najgoreg nastupa u karijeri na UFC-u 188 pa borilačka javnost s nestrpljenjem iščekuje upravo UFC 200. Hoćemo li vidjeti dobrog starog Caina ili borca koji je bio tek njegova sjena u posljednjem meču? Browne nije čovjek koji prašta pa je sasvim jasno da jedino najbolja verzija meksičkog hrvača ima šanse protiv gotovo nezaustavljivog “Hape”.

Govoriti u velikim imenima i spektakularnim dvobojima u uvodnim dijelovima večeri UFC-a 200 je potpuno bespredmetno jer bi nam za to trebala još dva ovakva članka. Dovoljno je pogledati popis borbi koji sadrži dva bivša prvaka (Hendricks, TJ Dillashaw), ali i neke od najatraktivnijih boraca općenito u elitnom Octagonu.

UFC 200 apsolutno nikoga neće ostaviti ravnodušnim stoga rezervirajte noć sa subote na nedjelju 10. srpnja za jubilarni dvjestoti PPV event danas vodeće svjetske borilačke promocije. Uz izravan prijenos na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.comu.

UFC 200: Cormier vs. Jones II

Miesha Tate vs. Amanda Nunes
Brock Lesnar vs. Mark Hunt
Daniel Cormier vs. Anderson Silva
Jose Aldo vs. Frankie Edgar
Cain Velasquez vs. Travis Browne

Uvodne borbe:

Cat Zingano vs. Julianna Pena
Johny Hendricks vs. Kelvin Gastelum
T.J. Dillashaw vs. Raphael Assuncao
Sage Northcutt vs. Enrique Marin
Joe Lauzon vs. Diego Sanchez
Gegard Mousasi vs. Thiago Santos
Takanori Gomi vs. Jim Miller

Fightsite.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala