Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Njemačka – Francuska
Svakoga dana na mojtv.hr pratite Euro uz najave utakmica dana, a na posebnoj temi budite u toku s rezultatima i tablicama skupina

Njemačka – Francuska

Spektakl: Najbolji napad protiv najbolje obrane za finale Europskog prvenstva

Od 1958. godine Francuzi u službenoj utakmici nisu slomili Nijemce. Večeras na Stade Velodromeu u Lilleu imaju novu šansu, pred domaćom publikom, u polufinalu Europskog prvenstva. Na papiru Francuzi imaju najjaču momčad još od one Zidaneove, no Realovom treneru, čak ni Michelu Platiniju nije uspjelo pobijediti Njemačku. Prije dvije godine na SP-u u Brazilu Nijemci su na putu do svjetskog naslova pobijedili Francuze 1:0 u četvrtfinalu.

Domaćine osim trofeja motivira i činjenica da ne mogu pronaći recept za njemački stroj.

"Pod svaku cijenu želimo igrati u finalu. Poraz u Brazilu još uvijek je bolna točka za nas. Šanse su 50:50", kazao je na press konferenciji Moussa Sissoko.

Deschamps tvrdi da ga povijest ne uznemirava pred večerašnju utakmicu.

"Povijest ne možemo promijeniti, to ne može nitko. Nastavljamo pisati novo poglavlje na čistoj stranici. Najvažnije je da igrači imaju vjeru u sebe. To je slučaj s ovom ekipom, puni smo samopouzdanja. Treba nam i povjerenje navijača i javnosti. Igramo protiv najbolje reprezentacije na svijetu", naglasio je izbornik Francuske.

"Nemamo iskustva kao Nijemci, niti smo nastupili u toliko finalnih susreta, ali vodimo se našim kvalitetama. Nemamo se namjeru braniti, iako smo svjesni da su Nijemci jedini pogodak na turniru primili od Italije iz jedanaesterca. Imamo razne profile igrača kojima ćemo stvarati opasnosti za protivnika. za mene je veliki izazov ukoliko će biti potrebno mijenjati sustav ili plan igre tijekom same utakmice", dodao je Deschamps.

O dosadašnjoj jalovoj igri moćne Francuske nije govorio mnogo.

"Prošli smo već pet utakmica te mislim da možemo i ovu. Rastemo kroz turnir. Želimo Nijemcima poremetiti ritam od samog početka", najavio je Deschamps kojem je do sada najviše glavobolje zadala posljednja četvorka.

Dimitri Payet jedan je od igrača koji individualnom kvalitetom mogu odlučiti susret. Francuska ima još takvih vedeta, ali Nijemci imaju drugačiji plan.

Loew bi se nakon promjena koje je koristio za dramatično taktičko natjecanje s Talijanima u četvrtfinalu večeras trebao vratiti sustavu 4-2-3-1, s Muellerom u vrhu napada te trojcem Draxler - Oezil - Goetze iza svojih leđa.

Njemački izbornik na press konferenciji prije susreta najavio je promjene u sastavu.

"Vjerujem u sve svoje igrače, pa tako i u one koji do sada nisu igrali. Howedes je protiv Italije bio briljantan, riječ je o korisnom igraču. Emre Can može igrati na više pozicija obzirom na svoju snagu i tehničku potkovanost, a odlična je opcija za nas i Weigl", komentirao je Loew.

Vjeruje da Nijemci nemaju kompleks od Francuske zbog niza rezultatskih neuspjeha u međusobnim utakmicama.

"Mi smo jednako tako pokazali da nemamo kompleks Italije. Ono što se dogodilo u prošlosti, večeras nije bitno. Francuzi su favoriti za naslov, to sam rekao i prije natjecanja. No, mi znamo što nam je činiti", poručio je Loew.

U dosadašnjih 27 međusobnih ogleda Francuska je bolja s omjerom 12:9 uz gol razliku 43:43. Njihov posljednji, prijateljski susret vezuje se uz tragični 13. studeni 2015. kada je Pariz pokošen velom terorističkih napada.

 

Večerašnju utakmicu sudit će Talijan Nicola Rizzoli koji je sudio finale SP-a u Brazilu prije dvije godine.

Francuska: Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Sissoko, Pogba, Matuidi, Payet, Griezmann, Giroud

Njemačka: Neuer, Kimmich, Boateng, Howedes, Hector, Schweinsteiger, Kroos, Muller, Ozil, Draxler, Gotze

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala