Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ljeto na Hrvatskoj televiziji
Filmovi i serije na Prvome, sport na Drugome, kulturne manifestacije i filmski ciklusi na Trećemu te pregršt informacija na Četvrtome programu

Ljeto na Hrvatskoj televiziji

 
Ljetna programska shema na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) započinje u ponedjeljak 13. lipnja, a sva će četiri televizijska programa tijekom predstojećih ljetnih mjeseci gledateljima ponuditi široku lepezu zanimljivih sadržaja.
 
Prvi program Hrvatske televizije
 
Na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT ‒ HTV 1) ljeto će biti u znaku filmskoga programa. Osim uobičajenih dnevnih i informativnih emisija novost su u ljetnoj shemi Vijesti u 17 sati s iscrpnom vremenskom prognozom.
 
 
Prvi program Hrvatske televizije priprema bogat filmski program i bit će prava oaza za ljubitelje dobroga filma. Komedija, blockbuster, europski film, ciklus filmova Clinta Eastwooda i drama – žanrovi su u čijim će izvrsnim naslovima svakodnevno moći uživati gledatelji u večernjim satima. Uz uobičajene dnevne, mozaične i informativne emisije kao što su Dobro jutro, Hrvatska, koja će trajati petnaest minuta duže, Hrvatska uživo i Dnevnik te emisiju Otvoreno novost će biti Vijesti u 17 sati s iscrpnom vremenskom prognozom. Neće nedostajati ni izvrsnih serija. Već je započelo premijerno prikazivanje australske serije Mjesto koje zovem dom, a uskoro se počinje emitirati i njemačka serija Weissensee te serija Cedar Cove.
 
Tu su i reprizne serije koje su obilježile sezonu, kao što je, primjerice, Velečasni Brown, te romantične, kostimirane i uspješne serije poput serija Downton Abbey, Ponos i predrasude te Emma. Nedjeljom navečer gledatelji će moći uživati u nagrađivanim HTV-ovim dokumentarcima Hrvatski kraljevi i U potrazi za Marcom Polom, nakon kojih će uslijediti kultne serije poput Prosjaka i sinova.
 
 
Za ljubitelje dobre glazbe kasniji je nedjeljni termin rezerviran za glazbene dokumentarne filmove: ABBA u slikama – priče fotografa, Lude za One Directionom, Otkrivamo: Johnny Cash i mnoge druge.
 
Termin prije središnjega Dnevnika rezerviran je za uvijek rado gledanu humorističnu seriju Odmori se, zaslužio si, a za dozu kulture na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) pobrinut će se urednici Vijesti iz kulture te emisije Kulturni kolodvor. U planu je i prijenos Otvaranja dubrovačkih ljetnih igara.
 
Ljeto na Hrvatskoj televiziji mnogi će urednici i voditelji iskoristiti za pripremu novih jesenskih projekata. Tako će Aleksandar Stanković ljetnu stanku gledane emisije Nedjeljom u 2 iskoristiti za snimanje treće sezone putopisne serije Vjetar u kosi. Stanković će na motoru obići Istru i kvarnerske otoke s povremenim izletima u Sloveniju i Austriju te posjetiti dvije najvažnije motorističke ceste Kranj – Vršič – Triglav te Hohe Alpenstrasse u Austriji.
 
Drugi program Hrvatske televizije
 
Od lipnja do rujna na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) prevladavat će uglavnom sportski program. Osim opširnoga praćenja dvaju velikih ovogodišnjih sportskih događanja – Europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj te ljetnih Olimpijskih igara u Riju – gledatelji će moći uživati u teniskim turnirima u Wimbledonu, Umagu te Davis Cupu. Planiran je i prijenos otvorenja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu uz svakodnevno emitiranje sažetaka igara.
 
 
Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) pratit će i Europsko prvenstvo u atletici u Amsterdamu te Odbojku na pijesku u Poreču. Tijekom Europskoga nogometnog prvenstva 2016. planirano je i emitiranje sportskih dokumentaraca poput premijera poznatih filmova Beckham: For the love of the game, FIFA: Seep Blatter and Me te repriznoga emitiranja filmova Messi i David Beckham: Istraživanje nepoznatoga.
 
Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) pratit će i glazbene festivale te festivale tradicijske kulture koji se tradicionalno održavaju diljem Hrvatske: Festival zabavne glazbe Split, jubilarne 50. Đakovačke vezove, svečanu priredbu 50. Međunarodna smotra folklora i Festival dalmatinske šansone, koji se održava u Šibeniku.
 
Jutarnji će program na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i tijekom ljeta biti rezerviran za najmlađe. Tako na programu ostaju emisije za djecu Juhuhu i Juhuhu Junior te repriza serije za mlade Summer Crush. U programu će biti mjesta za rado gledane dokumentarne filmove poput Slavnih svjetskih kupališta, humorističnih serija Bitange i princeze te Simpsona, a i za premijerno prikazivanje serije U uredu.
 
 
U dane tijekom kojih neće biti prijenosa Europskoga nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara u večernjim se satima planira reprizno prikazivanje serija Crna lista i Vikinzi, što će biti uvod u nove nastavke te serije koji se počinju emitirati ujesen. Reprizirat će se i talk-show Grahama Nortona. Petkom navečer i vikendom ujutro na rasporedu ostaju kriminalističke serije poput Umorstva u Midsomeru i Višega inspektora Banksa. Reprize popularne Vrtlarice gledatelji će moći pratiti subotom i nedjeljom oko 11.30.
 
Treći program Hrvatske televizije
 
Ljetnu shemu na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) obilježit će praćenje kulturnih manifestacija tijekom ljetnih mjeseci u Hrvatskoj te prijenosi važnijih događanja. U planu je emitiranje kvalitetnoga filmskog programa te podsjetnika na domaću kulturnu produkciju koja je obilježila razdoblje od jeseni 2015. do ljeta 2016. godine.
 
 
Kako je Hrvatska radiotelevizija u slavljeničkoj godini, Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) emitirat će i ciklus dokumentarnih filmova posvećenih 90. obljetnici postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnici postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV). Dio filmova govorit će o televizijskim doajenima kao što su Anton Marti, Angel Miladinov i Zvonimir Bajsić, a dio će biti posvećen tradiciji dokumentarnoga i religijskoga programa. Ggledatelji će moći ponovno vidjeti i film Ljiljane Bunjevac Filipović HRT u Domovinskom ratu.
 
Osim tradicionalnoga prijenosa Međunarodnoga dječjeg festivala u Šibeniku, koji se ove godine održava 56. put, na rasporedu su i prijenosi otvaranja Splitskoga ljeta i Osorskih glazbenih večeri te dodjele nagrade Orlando.
 
Uz kulturne manifestacije Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) bit će i medijski pokrovitelj svih najvažnijih hrvatskih filmskih festivala (Motovunski filmski festival, Vukovarski filmski festival, Pulski filmski festival) te će stoga emitirati i kronike navedenih festivala.
 
 
Ljetnu programsku shemu na tom će programu obilježiti i brojni filmski sadržaji. Filmski ciklusi koji su tijekom godine obilježavali pojedine dane u tjednu ostat će i tijekom ljeta znakom prepoznavanja pojedinoga dana. Tako će se ponedjeljkom u 20 sati prikazivati ciklus klasičnoga francuskog filma pod nazivom Francuski ponedjeljak. Utorkom će se u istome terminu nastaviti emitiranje Kina Europa, u kojemu se prikazuju vrijedni europski filmovi novijega datuma proizvodnje. Srijeda je rezervirana za ciklus Put oko svijeta u 52 filma, u kojemu se neprestano prikazuju filmovi manjih i slabije poznatih, ali vrlo vrijednih svjetskih kinematografija. Četvrtkom je na rasporedu ciklus velikoga američko-britanskog redatelja Josepha Loseyja, a petkom Kino Milenij, unutar kojega se prikazuju ciklusi istaknutih svjetskih redatelja kao što su Jafar Panahi i Ken Loack. Subotom će gledatelji moći uživati u klasičnim i kultnim filmovima. Nedjeljom popodne tijekom većega dijela lipnja na rasporedu je Vikend s Hitchcockom, u okviru kojega će se prikazivati Ptice, Psiho, Vrtoglavica i Mahnitost. Nedjelja navečer i dalje će biti rezervirana za rado gledan ciklus klasičnoga vesterna.
 
Reprizni sadržaji provest će gledatelje kroz brojne emisije Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) koje su obilježile sezonu poput emisija iz kulture Trikultura i Intervju tjedna te povijesnih sadržaja poput izbora iz serija emisija Treća povijest do znanstvenih emisija kao što je Treći element. Naposljetku, već tradicionalni klasik televizijskih govornih emisija Na rubu znanosti korespondirat će s prikazivanjem kultne serije Zona sumraka.
 
Četvrti program Hrvatske televizije
 
Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) donijet će pregršt vrijednih informacija i zanimljivih tema i u ljetnim mjesecima. Najvažnije događaje u zemlji i u svijetu uz analizu relevantnih gostiju nastavit će pratiti informativna emisija uživo Studio 4.
 
 
Emisija Ljetna panorama emitirat će se svakodnevno od 17.15 do 18.00 iz različitih dijelova zemlje. Osim što će uobičajeno obrađivati svakodnevne teme iz lokalne zajednice, više će pozornosti pridavati našim morskim i kopnenim turističkim odredištima, pričama o turizmu i turistima. Budući da se u mnogim dijelovima Hrvatske u ljetnim mjesecima ponešto mijenja način života i u zemlju uđe nekoliko milijuna ljudi, otvaraju se brojne teme koje će popratiti Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4).
 
Emisija Regionalni dnevnik također će se emitirati cijeloga ljeta, a mnogo raznolikih i šarenih tema donijet će emisija Turistička klasa, koja će pratiti sva turistička zbivanja na Jadranu, ali i u ostalim dijelovima zemlje. Pritom neće biti zapostavljen ni obiteljski turizam ni ljetni festivali i događanja poput Ultre i ženskoga WTA turnira u Bolu.
 
Od repriznih sadržaja Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) nudi cikluse dokumentarnih filmova povijesne i političke tematike, primjerice Hrvatsko proljeće, Jugoslavenske tajne službe i mnoge druge. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala