Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Cillian Murphy i Jamie Dornan postaju Česi u filmu Anthropoid
Cillian Murphy i Jamie Dornan u glavnim su ulogama povijesnog trilera zasnovanog na istinitoj priči iz 2. svjetskog rata

Cillian Murphy i Jamie Dornan postaju Česi u filmu "Anthropoid"

 Stigao je prvi pogled na Cilliana Murphyja i Jamieja Dornana u povijesnom filmu Anthropoid. Prve fotografije koje otkrivaju Murphyja i Dornana u akciji objavio je Yahoo Movies. Radnja filma "Anthropoid" odvija se  tijekom 2. svjetskog rata, a Murphy i Dornan su češki vojnici na tajnoj misiji.

Za Cilliana Murphyja smo u potpunosti sigurni da mu povijesno okruženje na velikim i malim ekranima izvrsno leži, a nezaobilazni primjer je izvanredna britanska serija Peaky Blinders, no Jamie Dornan se rijetko našao u ovakvoj ulozi. Nakon uloge u blockbusteru Pedeset nijansi sive Dornan je okupio mnoštvo obožavatelja, no hoće li ga fanovi slijediti u ovom pothvatu vidjet ćemo ovoga ljeta kada film stigne do kino dvorana. 

"Anthropoid" je ekranizacija istinite prič,e odnosno istinite i iznimno tajne vojne operacije koja se odvila na području Čehoslovačke tijekom 2. svjetskog rata. Cilj operacije Anthropoid je bio ukloniti generala SS-a i protektora Češke i Moravske Reinharda Heydricha, tj. izvršiti atentat na trećeg čovjeka nacističke hijerarhije. Godine 1942. dvojica čeških vojnika u egzilu, Josef Gabčík i Jan Kubiš, dobili su zadatak padobranom uskočiti na područje Čehoslovačke i izvršiti atentat. Zloglasni Reinhard Heydrich umro je od ozljeda koje je zadobio u atentatu. 

Redatelj Sean Ellis dobio je inspiraciju napraviti film o ovoj tajnoj vojnoj akciji nakon što je odgledao dokumentarni film prije više od deset godina. Posljednje desetljeće proveo je istraživajući dostupni materijal o operaciji i pomno planirajući film. Ellis je pripremio i scenarij filma uz pomoć Anthonyja Frewina

Film je snimljen na lokacijama diljem Praga gdje se akcija i odvijala daleke 1942. godine. 

Uz Cilliana Murphyja i Jamieja Dornana, koje ćete gledati u vodećim ulogama čeških vojnika, u filmu glume i Anna Geislerová (Bazen smrti) i Charlotte Le Bon (Yves Saint Laurent). 

Film će svoju premijeru imati na filmskom festivalu Karlovy Vary 1. srpnja, nakon čega će nastaviti s distribucijom u SAD-u od 12. kolovoza. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala