Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odabran redatelj za adaptaciju Dungeons and Dragons
Rob Letterman, redatelj uspješne adaptacije "Goosebumps", režirat će ekranizaciju kultne igre uloga D&D

Odabran redatelj za adaptaciju "Dungeons and Dragons"

 Čini se kako je Warner Bros odlučio učiniti ozbiljan korak u svijet fantastike s adaptacijom kultne igre uloga Dungeons and Dragons, popularno zvanoj skraćenicom D&D. Scenarij i novi redatelj spremni su na otvaranje novog poglavlja u svijetu fantasyja. 

Redateljsku palicu preuzet će Rob Letterman, redatelj prošlogodišnje uspješnice Čudovišta iz susjedstva (Goosebumps). Iako se već mjesec dana izvještava kako je Letterman kandidat za mjesto redatelja, tek je ovog tjedna redatelj predstavio svoju cjelokupnu viziju za franšizu D&D-a i tako dobio službenu ponudu studija, saznaje Variety. 

Filmska adaptacija D&D-a se planira već dugo vremena u Warner Brosu, a vjerojatno bismo film vidjeli i ranije da cijeli slučaj nije završio kao pravna zavrzlama na sudu. Pravna bitka se vodila između Hasbroa koji su u vlasništvu kompanije koja je izvorno objavila igru 1974. godine i Sweetpea Entertainmenta koji su držali filmska prava na materijal u 90-im godinama te ih u konačnici prodali Warner Brosu. 

Warner Bros je nastavio s projektom kada se prošle godine okončala legalna borba, s pripremljenim scenarijem kojeg je napisao David Leslie Johnson (Bijes Titana) još prije četiri godine.  

Ipak, film o D&D-u bolje bismo mogli nazvati rebootom, jer je originalna adaptacija izašla 2000. godine pod imenom Tamnice i zmajevi (Dungeons and Dragons). Film je neslavno propao u kino dvoranama na žalost svih obožavatelja igre. Film je rezultirao i s još dva televizijska filma, svojevrsna nastavka koja nisu ostavila nikakvog pozitivnog traga na franšizu.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala