Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otvoren 69. filmski festival u Cannesu
Festival je otvorio film Woodyja Allena "Cafe Society", a bit će prikazno ukupno 84 filma

Otvoren 69. filmski festival u Cannesu

Ovogodišnji filmski festival u Cannesu svečano su otvorili glumci Vincent Lindon i Jessica Chastain, nakon čega je premijeno prikazan film Woodyja Allena Cafe Society. Otvorenje je završilo izvedbom Princeove pjesme Purple Rain koju je Matthieu Chedid otpjevao u čast preminuloj pop zvijezdi.

Festival će trajati do 22. svibnja, a u natjecateljskom dijelu prikazat će se 21 film. Neki od naslova su American Honey britanske redateljice Andreje Arnold, Julieta španjolskog redatelja Pedroa Almodóvara i The Last Face s kojim će se predstaviti Sean Penn.

U konkurenciji za Zlatnu palmu su i filmovi Personal Shopper Françaisa Oliviera Assayasa, Juste la fin du monde, kanadskog redatelja Xaviera Dolana, La Fille inconnue, belgijskih redatelja Luca i Jean-Pierrea Dardennea te film I, Daniel Blake Britanca Kena Loacha.

O pobjedniku će odlučivati žiri pod predsjedanjem australskog redatelja Georgea Millera, a uz njega o tome tko će dobiti zlatnu palmu odlučivat će biti danski glumac Mads Mikkelsen, francuska glumica Vanessa Paradis, francuski redatelj Arnaud Desplechin, talijanska glumica i redateljica Valeria Golino i iranski producent Katayoon Shahabi.

Osim filmova koji se natječu za Zlatnu palmu, bit će prikazano još 55 filmova u ostalim programima. 

Neki od filmova koji će se prikazati izvan konkurencije su Blagi fantastični gorostas Stevena Spielberga kao i film Jodie Foster Money Monster u kojemu glume Julia Roberts i George Clooney

S.V.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala