Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Klasik TV u svibnju
U svibnju nas na Klasik TV-u čekaju filmske premijere, serije i svjetski klasici

Klasik TV u svibnju

Na programu Klasik TV-a, petkom, subotom i nedjeljom u 20:05h prikazuje se odlična dramska serija Vratit će se rode Gorana Gajića, koja je stekla kultni status odmah nakon što je premijerno prikazana i danas slovi za jednu od najboljih serija dvijetisućitih. U subotu 14.5. i nedjelju 15.5. u 20:05h na rasporedu su i dva dodatna specijala, Rode u magli 1. i 2.

Svakog utorka u 21h emitira se dokumentarno-zabavna serija Robna kuća, a premijerno se na Klasik TV-u prikazuje i humoristična serija Lokalni vampir, od 17.5. utorkom u 20:05h. Crnogorski redatelj Branko Baletić, najpoznatiji po filmovima Balkan Ekspres i Sok od šljiva, uz film Lokalni vampir snimio je i šestodjelnu televizijsku seriju koja ima elemente akcije, erotike i horora, ali je u osnovi komedija o likovima zatečenima usred neočekivane ekonomske i političke tranzicije s kojom se svatko nastoji nositi najboje što može.

Klasik TV donosi i 15 premijera domaćih filmova, od kojih izdvajamo 4 premijere četvrtkom. Komedija Sedam i po, 5.5. u 22h, debitantski je redateljski projekt Miroslava Momčilovića koji se proslavio kao scenarist filma Kad porastem biću Kengur. U četvrtak iza, 12.5. u 22h prikazuje se kontroverzna fantastika Čovjek koga treba ubiti. Riječ je o filmu kojeg se smatra kuriozitetom u domaćoj kinematografiji jer se obilato poslužio elementima fantastike i horora, a dio publike i kritike je osobito razbijesnio naglašeno sekusalizirani sadržaj.

Hitler iz našeg sokaka redatelja Vladimira Tadeja, koji je na rasporedu 19.5. u 20:05h, svojedobno je bio vrlo popularan i zapažen film koji se bavi temom folksdojčera. Film okuplja sjajnu glumačku ekipu u kojoj su Nikola Simić, Boris Dvornik i Ružica Sokić, a nagrađen je na festivalu u Puli Srebrnom arenom za režiju, Srebrnom arenom za mušku ulogu te Grand prixom Ćele kula Nikoli Simiću na festivalu u Nišu.

Ludi dani redatelja Nikole Babića, iz 1977. godine, o tada vrlo aktualnoj temi – gastarbajterima, film je koji se nikako ne smije propustiti. Prikazuje se 26.5. u 22h, a riječ je o moćnoj drami uvjerljive atmosfere i ambijentacije te sjajno profiliranih karaktera. Dobrom dojmu svakako doprinose i pamtljivi nastupi glumaca Ilije Ivezića i Zvonka Lepetića koji je u Puli nagrađen Srebrnom arenom, a Nikola Babić dobio je nagradu filmske kritike za režiju.

Petkom, subotom i nedjeljom u 18h na rasporedu su svjetski filmski klasici s najvećim holivudskim zvijezdama. Drama Zbogom oružje (A Farewell to Arms), u petak 6.5., s Garyjem Cooperom i Helen Hayes, te odmah dan nakon, u subotu 7.5. biografski film o životu francuskog slikara Henrija de Toulouse-Lautreca, Moulin Rouge (Moulin Rouge). Za kraj mjeseca, u subotu 28.5. prikazuje se drama Zvijezda je rođena (A Star is Born), o mladoj ženi koja dolazi u Hollywood s velikim snovima o uspješnoj karijeri.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala