Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Povratak Jona Jonesa uživo na Fight Channelu PPV
UFC 197 pogledajte u noći sa subote na nedjelju 24. travnja s početkom 4 sata ujutro na Fight Channelu PPV

Povratak Jona Jonesa uživo na Fight Channelu PPV


Vrijeme je za povratak Jona Jonesa. Bivši prvak u poluteškoj kategoriji vraća se nakon više od godinu dana te će se na UFC 197 događaju boriti za naslov privremenog prvaka, a protivnik će mu biti Ovince Saint Preux.

Nakon više od 15 mjeseci Jon Jones vraća se u UFC-ov oktogon. Zbog problema sa zakonom najjača svjetska MMA promocija oduzela mu je naslov, a priliku je iskoristio Daniel Cormier koji je bio Jonesov posljednji protivnik u siječnju 2015., na UFC-u 182.

Trebao je UFC 197 ponuditi revanš s Cormierom u kojem je Jones želio dokazati da je on pravi prvak jer naslov nikad nije izgubio u borbi već mu je on oduzet. No, Cormier je zbog ozljede morao odustati od borbe, a u UFC-u su rješenje za spas eventa pronašli u Saint Preuxu koji će se s Jonesom boriti za naslov privremenog prvaka poluteške kategorije. Saint Preux (19-7) u UFC-u ima omjer od sedam pobjeda i dva poraza, a u posljednjem meču, koji je održan u veljači, odlukom sudaca svladao je Rafaela Cavalcantea i trenutno je šesti na ljestvici izazivača poluteške kategorije. Za njega je ovo prilika o kojoj je mogao samo sanjati, a sada san želi pretvoriti u stvarnost iako mu protiv Jonesa nitko ne daje niti minamalne šanse.

Jon Jones (21-1) je jedini put u karijeri izgubio još 2009. od Matta Hamilla, a onda je krenuo njegov pobjednički niz koji ga je svrstao među najveće MMA borce u povijesti. U nizu je od 12 pobjeda, a naslov najboljeg branio je osam puta. Vrijeme je za novi početak ili ako hoćete za nastavak onog gdje je stao zbog problema sa zakonom i oduzimanja naslova.

UFC 197 ponudit će i borbu za naslov prvaka u muha kategoriji. Nedodirljivi Demetrious Johnson (23-2-1) osmi će put branit pojas prvaka. Posljednju obranu Mighty Mouse je imao na UFC-u 191 koji je održan u rujnu prošle godine. Tada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Johna Dodsona, a ovog će ga puta s trona pokušati skinuti Henry Cejudo. Zlatni američki olimpijac u hrvanju s OI 2008., dobio je priliku života te će se boriti za naslov muha kategorije protiv prvog i jedinog prvaka. Cejudo je neporažen u MMA karijeri koju je započeo 2013., a u najjačoj MMA promociji debitirao je 2014. i nanizao četiri pobjede (Dustin Kimura, Chris Cariaso, Chico Camus, Jussier Formiga). Sad je samo ostalo pitanje može li u Las Vegasu postati broj 1.

UFC 197 ponudit će i borbu u lakoj kategoriji u kojoj ćemo vidjeti dva sjajna stand up borca. Na suprotnim stranama bit će Anthony Pettis (18-4) i Edson Barboza (16-4). Pettis će tražiti povratak stazama na kojima je bio 2013,. kad je osvojio naslov prvaka i kad je svojim nastupima ostavljao dojam da mu nema ravnog u lakoj kategoriji. Međutim, uslijedio je poraz od trenutnog prvaka Rafaela dos Anjosa, a potom je izgubio i od Eddija Alvareza. Barboza će također u meč ući nakon poraza. Naime, u posljednjem je nastupu izgubio od Tonyja Fergusona. Unatoč porazu u tom je meču zaradio bonus za borbu večeri. Ne treba sumnjati da će ovaj dvojac gledateljima priuštiti atraktivnu borbu.

U srednjoj kategoriji vidjet ćemo meč Rafael Natal vs. Robert Whittaker, a obojica su u odličnom nizu. Whittaker (15-4, 6-2 u UFC-u) je upisao četiri pobjede za redom. Prvu još u velter kategoriji, a onda je sve nastavio u srednjoj. Prekidima je slavio protiv Brada Tavaresa i Clinta Hestera, a u posljednjem meču je jednoglasnom odlukom sudaca na UFC-u 193 bio bolji od Uriaha Halla. Njegov protivnik Rafael Natal (21-6-1, 9-4-1 u UFC-u) je također ostvario četiri pobjede u nizu (Chris Camozzi, Tom Watson, Uriah Hall i Kevin Casey) i Whittaker bi trebao biti pravi test njegovih trenutnih vrijednosti.

Glavni dio programa na UFC-u 197 otvorit će borbom u pero kategoriji Yari Rodriguez (6-1) i Andre Fili. Rodriguez je pobjednik latinoameričkog The Ultimate Fightera te je slavio u sve tri svoje UFC borbe. Fili (15-3) je 11 pobjeda ostvario prekidom, a UFC-u je slavio u tri od pet borbi.

UFC 197 i povratak Jona Jonesa možete gledati u noći sa subote na nedjelju 24. travnja s početkom 4 sata ujutro na Fight Channelu PPV.

UFC 197: Jones vs. Saint Preux

Jon Jones vs. Ovince Saint Preux
(borba za privremeni naslov u poluteškoj kategoriji)

Demetrious Johnson (c) vs. Henry Cejudo
(borba za naslov u muha kategoriji)

Anthony Pettis vs. Edson Barboza

Robert Whittaker vs. Rafael Natal

Yair Rodríguez vs. Andre Fili

Fightsite.hr 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala