Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pogledajte kako izgleda zatišje pred buru američkog robovlasničkog juga
"The Birth Of A Nation" je utemeljen na istinitoj priči o pobuni robova koju je poveo propovjednik Nat Turner

Pogledajte kako izgleda zatišje pred buru američkog robovlasničkog juga

Fox Searchlight objavio je prvi najavni video isječak za povijesnu dramu The Birth Of A Nation. Djelo redatelja i scenarista Natea Parkera prati ustanak robova na američkom jugu u vrijeme robovlasništva.

"The Birth of a Nation" odnio je dvije glavne nagrade (nagradu publike i nagradu žirija) na ovogodišnjem Sundance festivalu. Film je pobrao samo hvale nakon svoga prikazivanja na festivalu, a visoka očekivanja koja je postavio izvrsnim kritikama moći će opravdati i kod široke publike, barem ako je suditi po prvom predstavljanju s ovim najavnim videom. 

Hvaljenu atmosferu filma izvrsno su prikazali u prvom traileru uz taktove pjesme “Strange Fruit” u izvedbi glasovite Nine Simone. 

U ovoj povijesnoj drami utemeljenoj na istinitoj priči o pobuni robova koju je 1831. poveo Nat Turner glumi i sam Nate Parker (koji je uz režiju i glumu napisao i scenarij filma). Radnja prati Nata Turnera, propovjednika čiji je posao primiriti nezadovoljne robove. Nakon što svjedoči nebrojenim zlostavljanjima, a i kada sam postane žrtva istih, postaje borcem za slobodu i organizira ustanak.

Uz Natea Parkera u filmu glume i Armie Hammer, Aja Naomi King, Penelope Ann Miller, Aunjane Ellis, Jackie Earle Haley, Mark Boone Jr, Colman Domingo, Dwight Henry, Esther Scott, Roger Guenveur Smith te Gabrielle Union.

"The Birth of a Nation" u kina SAD-a stiže 7. listopada, točno na vrijeme za nagradnu sezonu. U novoj godini film će dobiti i širu distribuciju. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala