Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Monty Python i Vratit će se rode na Klasik TV-u
Klasik TV nas i u travnju nastavlja zabavljati izvrsnim serijama i najboljim filmovima domaće i strane produkcije

"Monty Python" i "Vratit će se rode" na Klasik TV-u

Monty Python sa svojim "pajtonovskim" pomaknutim humorom nastavlja zabavljati i sljedeći mjesec. Kultnu humorističnu seriju Leteći cirkus Montyja Pythona ekskluzivno smo gledali na Klasik TV-u svakoga vikenda, a danas nas od 18h čekaju još tri epizode.

Osim serije, prikazuju se i dva filma ove komičarske skupine. U subotu, 9.4. u 22h Monty Python i Sveti gral, komedija koja je postala suvremeno filmsko čudo o traganju za smislom života u kaosu sedamdesetih te 10.4. u 22h maštovita satira religije Brianov život, s reprizama sljedeći dan u 18h.

Na programu Klasik TV-a, od 15.4., petkom, subotom i nedjeljom u 20:05h prikazuje se odlična dramska serija Vratit će se rode u režiji Gorana Gajića, koja je stekla kultni status odmah nakon što je premijerno prikazana i danas slovi za jednu od najboljih serija dvijetisućitih. Glavne uloge tumače Nikola Đuričko kao Švaba, Dragan Bjelogrlić kao Ekser te Srđan Todorović kao Dule Pacov. U manjim ulogama pojavljuju se i Mira Banjac i Mira Furlan, a Zrinka Cvitešić glumi jednu iz skupine prostitutki.

Od domaćih filmova gledatelje očekuju 4 premijere. Ljubavni film Samo ljudi, na rasporedu je 7.4. u 20:05h. Riječ je o visoko stiliziranoj ljubavnoj priči redatelja Branka Bauera smještenoj u snježni ambijent koja uvelike podsjeća na holivudske melodrame 50-ih. U četvrtak iza, 14.4. u 22h prikazuje se drama Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji, ekranizacija popularnog istoimenog romana Bore Ćosića objavljenog 1969., za koji je iste godine osvojio NIN-ovu nagradu za roman godine.

Glumica Ana Karić ostvarila je izuzetno dojmljivu glavnu ulogu u filmu Putovanje na mjesto nesreće, 21.4. u 22h, jednog od najcjenjenijih hrvatskih filmskih redatelja i scenarista Zvonimira Berkovića. Jelenina potraga za ljubavlju i srećom sugestivno je režirana i višeznačna, a uspjehu filma pridonose i nastup Rade Šerbedžije, fotografija Aleksandra Petkovića te efektna glazba doajena Alfija Kabilja, kojem je to bio debitantski dugometražni igrani projekt.

28.4. u 22h prikazuje se Oficir s ružom, peti cjelovečernji igrani film redatelja i scenarista Dejana Šoraka, koji je ostao zapamćen, između ostaloga, po prizorima fine erotike iza kojih se krije tragična ljubavna priča koja kritizira političko licemjerje bivšeg sistema. Film je u Puli nagrađen i Zlatnom arenom za scenarij (Dejan Šorak) te za najboljeg glumca (Žarko Laušević), a prikazan je i u kinima brojnih svjetskih zemalja, poput Argentine, Japana i Indije.

Petkom, subotom i nedjeljom u 18h na rasporedu su premijere svjetskih klasika od kojih posebno izdvajamo Čovjeka sa zlatnom rukom, 16.4. u 18h, prvi veliki holivudski film koji je dotakao temu ovisnosti o heroinu i šokirao javnost onog doba te osvojio tri nominacije za Oscara, između kojih je i ona Franka Sinatre za glavnu mušku ulogu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala