Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


´Allo, ´Allo! i “Zvonili ste, milorde“ u eteru RTL-a
Kultne serije ´Allo, ´Allo! i Zvonili ste, milorde od 28. ožujka stanuju na RTL-u

"´Allo, ´Allo!" i “Zvonili ste, milorde“ u eteru RTL-a

Popularni i nagrađivani britanski sitcomi zabavljat će gledatelje svakog tjedna, od ponedjeljka do petka, u podnevnom terminu.

'Allo 'Allo! je kultna britanska BBC-jeva humoristična serija, koja se je u originalnu prikazivala od 1982. do 1992., u 9 sezona tj. 85 epizoda. Autori serije su Jeremy Lloyd i David Croft. Unatoč općem mišljenju, svrha serije nije bila ismijavanje Drugog svjetskog rata nego karikiranje ratnih filmova i televizijskih drama, posebno drame BBC-a Tajna vojska koja se bavila događajima članova Pokreta otpora utvrđenih u kafeu u Bruxellesu.

Radnja serije se odvija tijekom Drugog svjetskog rata, a glavni lik je René François Artois, vlasnik malog kafea u gradiću Nouvionu. Gradić su okupirali Nijemci koji su iz njega pokrali sva vrijedna umjetnička djela, među kojima su i prvi ikada napravljeni sat s kukavicom te Van Klompovu sliku Posrnula Bogorodica. Zapovjednik grada želi sliku zadržati za sebe pa ju daje Renéu da je sakrije u svom kafiću. No sliku želi i Gestapo koji šalje Ottoa Flicka da ju nađe. U isto vrijeme Renéov kafić služi kao skrovište dvojici hrabrih, ali priglupih oborenih britanskih pilota, a René je primoran raditi za Pokret otpora inače će biti ubijen zato što poslužuje Nijemce. René se također trudi balansirati između afera s konobaricama Yvette, Mariom i Mimi i braka s Edith.

Zvonili ste, milorde je takođe sitcom iz BBC-jeve radionice televizijske zabave. Autori ove legendarne serije su već spomenuti David Croft te Jimmy Perry. Iako se serija snimala od 1990. do 1993. godine, a njezin stil i duhovitost su svježi i dan danas. Radnja je smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća, u londonski dom britanskih aristokrata. Prati život članova obitelji lorda Meldruma te njihove posluge, a gledatelji i danas pamte živopisne likove poput lukavog muljatora batlera Alfa Stokesa, uštogljenog Jamesa Twelvetreesa i Alfove kćeri Ivy. Radnja serije započinje tijekom Prvog svjetskog rata kada dvojica vojnika (Alf Stokes i James Twelvetrees) na bojištu nailaze na tijelo časnika za kojeg Alf smatra da je mrtav te ga pokuša opljačkati. Kada shvate da je časnik živ, odluče ga odvesti u bolnicu, a on im obeća da će im zauvijek ostati dužnik. Desetak godina kasnije putevi dvojice ratnih drugova se ponovno isprepletu kada se obojica zaposle kod brata spomenutog časnika, Lorda Meldruma.

Legendarne serije će se prikazivati u eteru RTL-a svakog tjedna od ponedjeljka do petka u podnevnom terminu, između 10 i 13 sati!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala