Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Suđenje koje je podijelilo Ameriku
Nova Foxova serija "Narod protiv O.J. Simpsona: Američka kriminalistička priča" prikazuje cjelokupnu sliku suđenja

Suđenje koje je podijelilo Ameriku

Nova serija na FOX kanalu Narod protiv O.J. Simpsona: Američka kriminalistička priča, prikazuje nam nam cjelokupnu sliku suđenja O.j. Simpsonu.

U deset epizoda serije vidjet ćemo kako je suđenje podijelilo Ameriku na one koji su za i one protiv O.J.-a, na one koji su za sustav i protiv njega.

7. lipanj 1994. godine je dan kada se O.J. Simpson se trebao predati policiji, koja je smatrala da je on glavni osumnjičeni za ubojstva njegove supruge Nicole i njezinog dečka Ronalda Goldmana, čija su beživotna tijela pronađena četiri dana ranije. Međutim, Simposonovim nepojavljivanjem na policiji, započinje najveća kriminalistička priča koja je Amerikance i ostatak svijeta držala prikovane za TV ekrane u napetom iščekivanju rješenja i presude sudstva. Umjesto O.J.-a, pred kamerama se pojavljuje Robert Kadashian, prijatelj koji je pročitao njegovo pismo koje je zvučalo kao oproštajna poruka. Istoga dana, u 18:20h počinje jedna od najvećih policijskih potjera u Americi: preko 20 policijskih automobila, gotovo 300 helikoptera pratilo je O.J.-ev bijeg.

"Suđenje stoljeća" za ubojstvo Nicole i Rona trajalo je devet mjeseci, pred dvanaest porotnika, od kojih je bilo 8 afroamerikanaca, 2 latinoamerikanaca i 2 bijelca, od toga 10 žena i 2 muškarca. Simpsonovi odvjetnici su odmah zaigrali na kartu rase, a Los Angeles je spremno odgovorio; već nakon nekoliko prvih dana, suđenje je prijetilo da ponovo podijeli grad. Rasne napetosti i podijeljenost stanovništva u slučaju Simpson dovele su na ulice mnoge bande koje su grad pretvorile u pravu bojišnicu. Pred sud su svakodnevno dolazili "crni" i "bijeli" navijači, grad je postao tempirana bomba koja je opasno odbrojavala otkucaje pred očima odvjetnika, tužitelja, sudaca, novinara, javnosti.

Suđenje O.J.-u ukazalo je na mnoge teme u američkom društvu: rasne probleme, odnos policije prema Afroamerikancima, obiteljsko nasilje i učinak novca na pravosuđe. Uz sve to, Simpson je postao veća zvijezda nego što je ikad mogao sanjati.

Glumačka postava prvog dijela serijala jedna je od najimpresivnijih na televiziji u posljednih godina. Glavni lik i ulogu optuženog O.J. Simpsona igra dobitnik Oscara iz filma Jerry Maguire Cuba Gooding Jr. koji je slavu stekao i u brojnim drugim filmovima poput Malo dobrih ljudi, Snow Dogs, Instinkt i dr. Njegov tim odvjetnika na čelu sa Robertom Shapirom kojeg glumi oskarovac i dobitnik Zlatnog globusa za film Groznica subotnje večeri John Travolta. Popularnog Roberta Kardashiana utjelovit će David Schwimmer, najviše poznat zbog svoje uloge u megapopularnoj seriji Prijatelji. Glavnu žensku ulogu u seriji - glavne tužiteljice Marcie Clark igrat će glumica mega popularne serije American Horror Story Sara Paulson. Preostala glumačka postava uključuje Selmu Blair, Connie Britton, Brucea Greenwooda i dr.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala