Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


BAFTA: Povratnik odnio glavne nagrade
"Povratnik" je još jednom trijumfirao dobivši pet nagrada, uključujući one najbolji film, glavnog glumca i redatelja

BAFTA: "Povratnik" odnio glavne nagrade

Povratnik, veliki favorit za Oskara, osvojio je sve glavne nagrade Britanske filmske akademije (BAFTA) dobivši pet nagrada uključujući i nagradu za najbolji film, najboljeg glavnog glumca za Leonarda DiCaprija i nagradu za najboljeg redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua. Film je isto tako dobio nagrade za najbolju fotografiju i zvuk na svečanosti koja se održala jučer u Londonu.

Ovo je suluda stvar koja je apsolutno izvan moje kontrole“ rekao je DiCaprio o uspjehu Povratnika te dodao kako su se filmovi toga tipa gotovo prestali snimati, ali da je očito da ih publika želi.
 
 
Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Brie Larson za ulogu u filmu Soba.
 
Pobješnjeli Max: Divlja cesta bio je također veliki dobitnik večeri osvojivši četiri nagrade u tehničkim kategorijama – za najbolje kostime, šminku, produkciju te nagradu za najbolju montažu koja je dodijeljena Margaret Sixel. Nagrada u još jednoj važnoj tehničkoj kategoriji, onoj za najbolje vizualne efekte pripala je filmu Ratovi zvijezda: Sila se budi. Nagradu za najbolju glazbu dobio je film Mrska osmorka.
 
 
Najveći gubitnici ovogodišnje BAFTA dodjele su svakako film Carol koji je imao nominacije u čak devet kategorija ne osvojivši niti jednu nagradu te film Most špijuna koji je s jednakim brojem nominacija osvojio samo nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu koju je dobio Mark Rylance. Nagradu za najbolju sporednu ulogu u ženskoj kategoriji dobila je Kate Winslet za film Steve Jobs.
 
Nagradu za najbolji adaptirani scenarij i originalni scenarij dobili su filmovi Oklada stoljeća i Spotlight. Najbolji dokumentarac je Amy, dok je nagradu za najbolji animirani film još jednom odnio Izvrnuto obrnuto.
 
Potpunu listu dobitnika i nominiranih pogledajte na službenim stranicama.
S.V.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala