Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hoće li Rooney Mara postati nova Marija Magdalena?
Ovogodišnja kandidatkinja za Oskara za ulogu u filmu "Carol" utjelovit će jednu od najneshvaćenijih žena u povijesti

Hoće li Rooney Mara postati nova Marija Magdalena?

Glumica Rooney Mara koja je ove godine nominirana za Oskara za ulogu u filmu Carol u pregovorima je s producentskom kućom See-Saw Films za ulogu u biografskom filmu o Mariji Magdaleni.

Uviversal je odlučio snimiti biografiju o jednoj od najzagonetnijih osoba kršćanske povijesti, odanoj sljedbenici Isusa Krista, a ovaj će projekt raditi u suradnji sa See-Saw studijom, najpoznatijeg po filmu Kraljev govor koji je 2011. godine osvojio čak četiri Oskara među kojima i za najbolji film.

Film će režirati Garth Davis prema scenariju za koji su zaslužne Helen Edmundson i Philippa Goslett, a početak produkcije zakazan je za ljeto.

Redatelj Davis izuzetno je zainteresiran da upravo Rooney prihvati ovu ulogu jer smatra da je ona izuzetni talent. „Marin sirov, ali hrabar pristup ulogama ujedinjen s dubokom privlačnošću kojom isijava, obuhvaća sve dimenzije koje su potrebne da utjelovi jednu od najneshvaćenijih žena u povijesti – Mariju Magdalenu."

Lik Marije Magdalene već je ekraniziran više puta, a najpoznatije izvedbe su one Barbare Hershey u filmu Martina Scorsesea Posljednje Kristovo iskušenje i Monice Bellucci u Pasiji Mela Gibsona.

O životu ove kršćanske svetice ne zna se mnogo, a iako to ne piše ni u jednom od Evanđelja, s vremenom je Marija Magdalena dobila reputaciju preobraćene prostitutke. Budući da nema mnogo povijesnih izvora, ostaje nam vidjeti kako su producenti zamislili prikazati život Marije Magdalene u ovome za sada još neimenovanom filmu.

S.V. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala