Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Neobični detektiv Dirk Gently stiže na male ekrane
Detekivski roman "Holistička detektivska agencija Dirka Gentlyja" Max Landis će ekranizirati za BBC Americu

Neobični detektiv Dirk Gently stiže na male ekrane

 Satirična djela britanskog pisca Douglasa Adamsa poznata su mnogim ljubiteljima znanstvene fantastike i komedije. Za svoga života pisac je radio kroz različite medije pa je tako stvorio djela namjenjena emitiranju na radiju i televiziji. Njegovo najpoznatije djelo trilogija u pet nastavaka Vodič kroz Galaksiju za autostopere adaptirana je za radio, televiziju i  film. 

Najnoviju adaptaciju jednog od djela poznatog satirista pripremit će BBC America, a radi se o seriji romana o iznimno nekonvencionalnom detektivu Dirku Gentlyju. Pustolovine detektiva koji je okružen neprestanim kaosom doživjele su nažalost samo dvije epizode, odnosno 2 romana, od kojih se prvi zove Holistička detektivska agencija Dirka Gentlyja  a drugi Dugo, mračno poslijepodne duše

Seriju će pripremiti scenarist Max Landis, koji je prošle godine pripremio scenarij za film  American Ultra s Jessejem Eisenbergom i Kirsten Stewart u glavnim ulogama.

Holistička detektivska agencija Dirka Gentlyja naručena je za 8 epizoda u prvoj sezoni, u kojoj će se Dirk Gently naći u SAD-u. Kako će točno radnja teći još se na zna, ali plan očigledno uključuje radnju koju je Douglas Adams počeo pripremati za novi roman netom prije svoje smrti tako da roman nikad nije dovršen ni objavljen. 

Inače, televizijsku adaptaciju o detektivu Dirku Gentlyju britanska publika je mogla vidjeti u 2012. godine, kada je BBC pripremio 4 epizode serije koja se temeljila na knjigama Douglasa Adamsa. No, serija koja je imala Stephena Mangana u glavnoj ulozi nije zaživjela jer je kritičari i obožavatelji nisu dobro primili. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala