Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vraća se Damien Thorn
Serija "Damien" temelji se na kultnom hororu "Pretkazanje" te daje svojevrsni nastavak priči koja je počela 1976. godine

Vraća se Damien Thorn

Napraviti dobar strašan film nije baš toliko teško, ali rijetki su filmovi koji su uspjeli toliko jako zastrašiti publiku da su uspjeli postati kultni horor filmovi. Film Pretkazanje iz 1976. redateljski je uradak Richarda Donnera i bez sumnje spada u kategoriju kultnih filmova, osvojivši i publiku i kritiku.

Film je postavio temelje za podžanr filmova o ubojitoj djeci, popularizirao koncept Antikrista kod ljubitelja filmova i uspio osigurati da ako netko ima namjeru svoje dijete nazvati Damien dobro razmisli koje bi mogle biti posljedice.

Uz takav uspjeh stvaranje franšize bilo je neminovno te smo dobili filmove Damien: Pretkazanje 2 i Pretkazanje III. Ovi nastavci korišteni su kako bi nastavili Dameinovu priču o tome kako Sotonin sin odrasta i s vremenom prihvaća svoju biblijsku sudbinu. Usprkos negodovanju kritičara, filmovi su bili manji hitovi. Serijal je neko vrijeme bio na miru sve do 1991. kada je napravljen film Omen IV: Buđenje, no većina obožavatelja ignorira njegovo postojanje. Originalni film dobio je i remake 2006., ali usprkos dobroj zaradi brzo je pao u zaborav.

No, čini se kako Antikrist ne može mirovati jer se Damien Thorn (Bradley James) vraća na male ekrane sljedeće godine u novoj A&E seriji jednostavnog naziva - Damien. Serija je smještena 25 godina nakon prvog Pretkazanja, a bit će usmjerena na Damienov povratak u roditeljski dom i početak njegovog putovanja prema apokalipsi.

Teaser objavljen na Twitteru ne otkriva ništa od radnje, više nam daje uvid u atmosferu koja nas očekuje. No podsjetit ćemo se i kratkog uvoda kojim su nas počastili prije nekoliko mjeseci.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala