Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ratovi zvijezda zapalili knjigu rekorda
Najbolje otvaranje svih vremena film "Ratovi zvijezda: Sila se budi" imao je u mnogobrojnim zemljama, među kojima je i Hrvatska

"Ratovi zvijezda" zapalili knjigu rekorda

Film Ratovi zvijezda: Sila se budi zapalio je knjige rekorda ovoga vikenda kada je publika pohrlila vidjeti kako je J.J. Abrams zamislio novi nastavak popularne sage.

Film koji je imao budžet od 200 milijuna dolara, uz nebrojene milijune potrošene na marketing, bio je veliki rizik za Disney, koji je već uložio 4 milijarde kako bi osigurao prava na priču o Skywalker klanu. Naravno, očekivali su kako će se ta investicija brzo isplatiti preko budućih spin-offa, prequela, nastavaka i slično. No već je prvi film nadmašio sva očekivanja.

Ratovi zvijezda: Sila se budi sa prikazivanjem je krenuo u četvrtak i u ovih je nekoliko dana uspio oboriti toliko rekorda da ih je Variety odlučio pobrojati i staviti na jedno mjesto.

Ovo su samo neki od njih:

- najbolji američki debi sa 238 milijuna dolara (rekord je do sada držao Jurski svijet sa 208.8. milijuna)
- drugi najbolji svjetski debi sa 517 milijuna dolara (prvi je i dalje Jurski svijet sa 524.9 milijuna)
- prvi film koji je u jednom danu u američkim kinima prešao 100 milijuna dolara
- film koji je najbrže zaradio 100 pa 200 milijuna dolara
- najbolji američki prosinački debi (prethodno je rekord držao Hobit: Neočekivano putovanje sa 84.6 milijuna dolara)
- najbolje otvaranje svih vremena u Velikoj Britaniji, Rusiji, Australiji, Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Austriji, Danskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Ukrajini, Islandu, Srbiji, Novom Zelandu i u Hrvatskoj
- najbolja zarada u pretprodaji ulaznica sa preko 100 milijuna dolara (prošli je rekord držao Vitez tame: Povratak sa 25 milijuna dolara)
- najbolje otvaranje filma iz franšize Ratovi zvijezda (do sada je na prvom mjestu bio film Ratovi zvijezda 3: Osveta Sitha sa 108.4 milijuna dolara)

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala