Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


J.J. Abrams otkrio kako se pripremao za snimanje Ratova zvijezda
Prije nego što se prihvatio snimanja "Ratova zvijezda: Sila se budi" redatelj se vratio filmskim korijenima

J.J. Abrams otkrio kako se pripremao za snimanje "Ratova zvijezda"

 Uzbuđenje oko novog nastavka najpoznatije svjetske filmske franšize Ratova zvijezda gotovo je na vrhuncu, a tome potpomaže i agresivna reklamana kampanja koja svako malo izdaje novi promotivni materijal.

Ovog tjedna vidjeli smo još jedan novi trailer (kojeg možete vidjeti niže), a oglasio se i sam redatelj s novim zanimljivim detaljima iz produkcije.

 J.J. Abrams, redatelj žarko iščekivanih Ratova zvijezda: Sila se budi, za Empire magazin je otkrio kako se inspirirao i djelima kultnih filmaša u pripremi za ovaj veliki pothvat. 

Priprema za režiju Ratova zvijezda obuhvaćala je hvatanje u koštac s filmskim klasicima pa je tako redatelj sjeo pred filmsko platno i pogledao filmove čije je elemente želio prenijeti u svoj film.  Za neke od filmova J.J. Abrams priznaje kako nije ni pomislio da bi mu mogli pomoći u stvaranja Ratova zvijezda, no čini se kako je inspiraciju pronašao na raznoraznim i raznorodnim mjestima.

Na  inspirativnoj listi našao se John Ford čiji su vesterni odlikovani samouvjerenjem, dok je nevjerojatnu scensku koreografiju i kompoziciju Akire Kurosawe upijao primjerice u filmu "Između neba i pakla" (1963.), a jedan od redatelja kojeg je proučavao bio je i Terrence Malick iz čijih je uradaka izdvojio snagu koju pronalazi u mirnoći kadra.

Znajući kako je i sam George Lucas veliki obožavatelj klasika, prvenstveno Kurosawe, možemo se nadati kako će isto vrelo inspiracije ovih dvaju redatelja polučiti slične rezultate i da je to pokazatelj budućeg uspjeha 7 epizode Ratova zvijezda

Ratovi zvijezda: Sila se budi u domaća kina dolazi 17. prosinca. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala