Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Publika ne želi bijele bogove Egipta!
Nakon žestokih kritika Alex Proyas i Lionsgate su se ispričali za bjelačku glumačku postavu u filmu "Gods of Egypt"

Publika ne želi bijele bogove Egipta!

 Hollywood očigledno ne uči na vlastitom primjeru pa je nakon pogreške s glumačkom ekipom koju je Ridley Scott napravio s filmom Egzodus: Bogovi i kraljevi, istu pogrešku ponovio i Lionsgate s filmom Gods of Egypt.

Naime, bogovi Egipta su u ovoj produkciji poprilično svijetlog tena s obzirom na geografsku lokaciju radnje. Od samog početka produkcije filma krenule su javne kritike koje su se sručile na izbor poprilično bijelačke glumačke postave.

U glavnim ulogama filma našli su se Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau i Brenton Thwaites, sve sjajni glumci svjetskog ugleda, no prema viđenju mnogih neprimjereni u zadanim ulogama. 

Povodom sve žešćih kritika redatelj filma Gods of Egypt Alex Proyas te studio Lionsgate izdali su službene izjave s isprikom.

Prepoznajemo da je naša odgovornost osigurati da odluke u castingu odražavaju kulturu i raznolikost povijesnih perioda koje oslikavamo. Ovom prilikom nismo dostigli standarde senzitivnosti i raznolikosti koje smo postavili i zbog toga se iskreno ispričavamo. U Lionsgateu smo istinski predani izradi filmova koji će odražavati raznolikost naše publike. U tome cilju kao i do sada, možemo i nastavit ćemo biti bolji. - poručili su iz Lionsgatea. 

Dok je sam redatelj filma izjavio sljedeće - Proces izbora glumaca ima vrlo mnogo kompliciranih varijabla, ali očito je kako su naši izbori u tom pogledu trebali biti raznolikiji. Iskreno se ispričavam onima koji su uvrijeđeni našim izborom. 

Hoće li isprika biti dovoljna da se ispravi eventualna šteta na kino blagajnama ostaje nam vidjeti. 

Uz spomenute zvijezde u filmu također glume Chadwick Boseman, Rufus Sewell i Geoffrey Rush. Premijera filma se očekuje 24. veljače 2016. godine. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala