Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC Fight Night 79: Raritetna priredba - sve mečevi u velter kategoriji
UFC Fight Night 79 pogledajte u subotu 28. studenog u 14 sati na Fight Channel PPV-u

UFC Fight Night 79: Raritetna priredba - sve mečevi u velter kategoriji


Trebala je to biti priredba na kojoj će snage odmjeriti Mirko Filipović i Anthony Hamilton. No, neovisno o Cro Copovom nenastupanja, odnosno otkazivanju čitavog teškaškog meča, prvi UFC-ov pohod na Koreju zaslužuje pozornost.

UFC Fight Night 79 pogledajte u subotu 28. studenog u 14 sati na Fight Channel PPV-u.

Umjesto Filipovića i Hamiltona u "co-main" event su uskočili Dong Hyun Kim i Dominic Waters dok je u glavnoj ulozi i dalje Benson Henderson. I tu su organizatori imali velikih problema s obzirom na otkaz Thiaga Alvesa umjesto kojeg je u dvoboj protiv bivšeg UFC prvaka uskočio Jorge Masvidal. Otkaz "Pittbula" zbog slomljenog rebra se dogodio 14. studenog pa možete lako zamisliti paniku u vodsvu UFC-a nakon što su saznali da im je i glavna borba ugrožena. 

Masvidal uskočio i spasio stvar

No, bivši Stikeforceovac Masvidal je rado uskočio i privhatio jedan od najvećih izazova u karijeri. To i ne čudi toliko s obzirom na odličan nastup protiv Cezara Ferreire u srpnju i pobjedu nokautom. Ukupno od dolaska u UFC Masvidal ima sjajnih šest pobjeda i tek poraze d Melendeza i Iaquinte. Kada znate da je ova od Al Iaquinte bila podijeljenom odlukom sudaca onda vam je jasno zašto mu je Joe Silva dao ovako veliku priliku. U ovom trenutku Masvidal na svom profesionalnom MMA kontu ima 29 pobjeda i 9 poraza u karijeri.

A što je s karijerom sjajnog Bensona Hendersona? Borca za kojeg se prije dvije godine mislilo da je nepobjediv. Bendo je napravio sjajnu traniziciju iz WEC-a u UFC te je u dva meča s Frankiejem Edgarom oteo pojas tom do tada vrlo autoritativnom prvaku lake kategorije. U naredna dva meča Henderson je pojas branio protiv Diaza i Melendeza, a onda je uslijedio Anthony Pettis, UFC 164 i gubitak titule. Iako se pokušao oporaviti pobjedama protiv Thomsona i Khabilova, Henderson je uskoro posrnuo u dvobojima s budućim prvakom Dos Anjosom i Donaldom Cerroneom. Izgledalo je kao da je njegova nepobjediva karizma potpuno uništena pa je za dvoboj s Brandonom Thatchom prešao u velter kategoriju. Odličan nastup i 22. pobjeda u karijeru dokazali su da je stari Henderson, onaj koji je nekoć izgledao kao najbolji borac na planetu, ponovno tu. Nemojte zaboraviti da je Henderson po majci Korejac pa će zasigurno u Olympic Gymnastics areni imati veliku podršku. Dvoboj protiv Masvidala je zakazan u velter kategoriji što je još jedna vrlo korisna informacija.

"Stun gun" protiv Watersa

S obzirom na prvi dolazak u Koreju ne čudi da je na popisu borbi i jedan od najboljih boraca iz ove zemlje Dong Hyun Kim. "Stun gun" je u elitnoj promociji još od 2008., a do danas je poražen tek tri puta. Bolji od njega u slavnom oktogonu su bili tek Condit, Maia i Woodley; sve sami vrh velter kategorije. To su mu ujedno i jedina tri poraza u čitavoj karijeri uz respektabilnih 20 slavlja. U Seulu će mu protivnik biti Amerikanac Dominic Waters.

Ako je netko od UFC-a dobio drugu, treću pa čak i četvrtu priliku, onda je to zasigurno Japanac Yoshihiro Akiyama. Od dolaska u UFC na onom jubilarnom UFC-u 100 i pobjede podijeljenom odlukom sudaca protiv Alana Belchera, Sexyama kao da je upao u najgoru noćnu moru. Doduše, elitna promociju mu nije dala previše vremena za zagrijavanje pa su ga redom gurali na Lebena, Bispinga, Belforta i Shieldsa. U niti jednom od tih dvoboja nije bio niti blizu pobjede, no unatoč katastrofalnom nizu i četiri poraza zaredom Dana White se nije odrekao ovog borca zbog njegove popularnosti na istočnom tržištu. Akiyama je to uspio naplatiti u rujnu 2014. kada je svladao Amira Sadollaha i barem na malo utažio glad za pobjedama. Nakon duge pauze u Koreji se vraća protiv neporaženog Brazilca Alberta Mine kojem će to biti tek drugi nastup u UFC-u.

Posljednji dvoboj u glavnom dijelu priredbe čine još jedan Korejac Hyun Gyu Lim i Dominique Steele. Zanimljivo, svi mečevi na "main cardu" su u velter kategoriji do 77 kilograma što je kurioziteti čak i za UFC.

S obzirom na dnevni termin održavanja ove priredbe prema hrvatskom vremenu, savjetujemo vam da iskoristite priliku i rezervirate subotnje popodne za Fight Channel PPV. Izravni prijenos iz Seula starta u 14 sati!

UFC Fight Night 79: Henderson vs. Masvidal

Ben Henderson vs. Jorge Masvidal
Dong Hyun Kim vs. Dominic Waters
Yoshihiro Akiyama vs. Alberto Mina
Hyun Gyu Lim vs. Dominique Steele

Uvodne borbe:

Doo Ho Choi vs. Sam Sicilia
Yui Chul Nam vs. Mike De La Torre
Tae Hyun Bang vs. Leo Kuntz
Jake Collier vs. Dongi Yang
Cortney Casey vs. Seo Hee Ham
Fredy Serrano vs. Yao Zhikui
Marco Beltran vs. Ning Guangyou

Fightsite.hr 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala