Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tulum turneja kreće!
Bajaga i Instruktori predvode koncerte uz Silente i goste: Detour, Libar i Quasarr

Tulum turneja kreće!

Foto: LAA

Velika turneja Tulum u tri hrvatska grada dovodi Bajagu i njegove Instruktore koji će zajedno sa Silenteom činiti stalnu postavu, a u svakom gradu će im se prudružiti još jedan bend.

Zagrebački Tulum održat će se u Velikoj dvorani Doma sportova 24. listopada kada će uz Bajagu i Silente nastupiti Detour. Splitski Tulum mjesto održavanja pronašao je u Spaladium Areni 7. studenog. Stalnoj postavi turneje tada se pridružuje grupa Libar.

Zadnji datum serije koncerata je 13. studeni kada će u riječkoj Dvorani mladosti program otvoriti Quasarr nakon kojih na scenu stupaju Silente, pa Bajaga i njegovi Instruktori. Na svakom nastupi izvođači će odsvirati ili pune koncerte (Bajaga) ili duže setove (Silente, te Detour, Libar i Quasarr) što u konačnici znači gotovo 5 sati programa.

Bajaga i Instruktori predvode seriju tuluma

Headliner svih Tulum dvoranskih koncerata je Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od najpopularnijih regionalnih izvođača. Od dječačkih nastupa u grupi TNT, preko angažmana u jednoj od najpopularnijih grupa u Jugoslaviji - Ribljoj čorbi, pisanja za Bulevar ili Zdravka Čolića, Bajaga je gradio solo karijeru debitantskim uratkom Pozitivna geografija, hit albumima Bajage i Instruktora Sa druge strane jastuka, Jahači magle, Prodavnica tajni i Neka svemir čuje nemir, čime su Bajaga i Instruktori osamdesetih godina upisani među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima. U devedesetima status učvršćuju izdanjima Četiri godišnja doba, Muzika na struju i Od bižuterije do ćilibara, a svoju glazbenu misiju Bajaga i Instruktori nastavljaju i u 21. stoljeću, između ostalog, albumima Zmaj od Noćaja, Šou počinje u ponoć i Daljina, dim i prašina.

Kultni album Sa druge strane jastuka Bajage i Instruktora koji ove godine slavi okruglih 30 godina. Upravo je taj album lansirao Bajagu među najveća glazbena imena tadašnje scene, s nezaboravnim hitovima 220, Vidi šta sam ti uradio od pesme mama, Nemoj da budeš nja nja, Ti se ljubiš na tako dobar način, Dobro jutro džezeri, Dvadeseti vek ili Nemoj da se zezaš sa mnom. Bez sumnje jedan od najvećih pop rock albuma u glazbenoj povijesti ovih prostora provući će se kao glavni motiv predstojeće Tulum turneje. 

Silente uz bok Bajagi

Uz bok Bajagi na sva tri koncerta nastupa dubrovačka pop rock senzacija Silente. Vlasnici jednog od najprodavanijih domaćih albuma, Neće rijeka zrakom teći, i najmlađi bend koji je uspio napuniti dvije Tvornice kulture zaredom, Silente su u protekle dvije godine od pop rock senzacije došli do statusa jednog od najjačih i najtraženijih hrvatskih bendova, a sve sa samo dva objavljena albuma.

Debi Lovac na čudesa iznjedrio je velike hitove Terca na tišinu, Morski ljudi, morske žene i Još jednom, a istim putem nastavio je nasljednik Neće rijeka zrakom teći s istoimenim singlom, pobjedničkom pjesmom Zagrebačkog festivala Čudna ili čudesna, odličnim numerama poput Kako misliš i Rekla si da nikad nisi voljela ovako. Najnoviji singl je sjajna stvar Neobranjivo koju prati i novi videospot, u tri tjedna pregledan više od 110.000 puta. Serija dvoranskih koncerata velika je potvrda ovom mladom bendu koji je na putu da bude glavno ime velikih dvorana.

Detour nastupa u Zagrebu

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektro akustičnog pop zvuka u koji se povremeno  umiješa i drum'n'bass, ali i pokoja country nota. Prethodna dva albuma Detour i TV, iznjedrila su hitove Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj.

Treći, aktualni, studijski album A što ak' ja... se pokazao prijelomnim stvoriši od benda veliku glazbenu pop atrakciju, te im je osigurao brojne rasprodane koncerte. Materijal, nošen najviše hit singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao je Detouru mjesto u većini godišnjih izbora te Porin za pop album 2014.  Sjajna stvar Snijeg prešla je nedavno milijun pregleda na Youtubeu, a friško je i vani remix za hit Plešem sama kojeg potpisuje Yakka.

Libar na tulumu u Splitu

Uz Bajagu i Instruktore, te Silente, splitski će Tulum u Sapaladium Areni 7. studenog ugostiti i Libar, sjajnu splitsku grupu. Libar je započeo kao eksperimentalna dalmatinska klapa, sa svrhom i idejom vodiljom obrađivanja na "klapski" način pjesama i stilova kojima je uvjet da s Dalmacijom i dalmatinskim melosom nemaju nikakvu generičku vezu. Projekt je prošao nekoliko razvojnih faza, od klape s pratnjom akustičnih instrumenata, preko faze cover-banda danas djeluje kao punokrvni autorski rock band s pet ravnopravnih vokala koji se ponašaju solistički, podjednako kao i u homofonom, višeglasnom muškom bloku.

Kod nastanka novih, autorskih pjesama uho ih najčešće vuče ka odrednicama popa, power popa, klasičnog i alternativnog rocka, elektronike, pa do heavy metala. No njihovoj glazbi javljaju se i druga nova, manje ili više suvremena rješenja i stremljenja poput klasične orkestralne kompozicije (Dite), plesni ritmovi (break beata, disco punk) u Kukalu te fusion i jazz elementi u aranžmanima pjesama, a Libar ostaje originala, kreativna i nesvakidašnja pojava na našoj sceni. Singl Čuvaj me ljetos je utvrdio poziciju benda kao predvodnika nove glazbene scene, a sada je friško vani i remix kojeg potpisuju Blacksoul i Mark De Line.

Quasarr su gosti na tulumu u Rijeci

Novo riječko izdanje Tuluma s Bajagom i Instruktorima, Silenteom te Quasarrom u glavnim ulogama održat će se u petak 13. studenog u dvorani Mladosti na Trsatu.

Riječki electro-pop bend Quasarr je posljednje dvije godine fokusiran na finiširanje novog studijskog albuma s kojeg su već skinuta tri zapažena singla. Počelo je s pjesmom Sjene, a nastavilo s duetom s Josipom Lisac naziva Ljubav koji je nagrađen Porinom u kategoriji najbolje vokalne suradnje. Treći singl, Prije tebe, grupa je realizirala početkom godine kada je snimljen i videospot u režiji Radislava Jovanova Gonza. Quasarr zasad imaju dva objavljena studijska albuma – Quasarr iz 2007., te Propaganda iz 2010. – dok se treće izdanje očekuje u studenom.

Ulaznice za sva tri koncerta dostupne su na prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr dok se one za riječki koncert mogu kupiti i u Dallas Music Shop Rijeka.

MojTV Portal kao medijski pokrovitelj veelikog tuluma od ponedjeljka, 19. listopada, kreće s nagradnom igrom, u kojoj najsretniji, naspretniji čitatelji mogu uz malo znanja i sreće osvojiti ulaznice za predstojeći event.

Pratite nas na Facebook stranici.

Sretno!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala