Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


TLC obilježava dan borbe protiv raka dojke prigodnim dokumentarcem
19.10. TLC u cijeloj Europi prikazuje Emmyjem nagrađen film "Potpuno razotkrivanje" The SCAR Projecta

TLC obilježava dan borbe protiv raka dojke prigodnim dokumentarcem

Na međunarodni dan borbe protiv raka dojke 19. listopada TLC u cijeloj Europi prikazuje Emmyjem nagrađen dokumentarni film Potpuno razotkrivanje (Baring It All) temeljenom na projektu The SCAR.

Ovaj emotivan, ali prije svega inspirativan dokumentarni film stavlja ljudsko lice na junaštvo preživjelih od raka dojke u njihovim 20-im i 30-im godinama. Dokumentarni film prati newyorškog modnog fotografa Davida Jaya i četiri hrabre žene – sve u različitim fazama bore protiv bolesti – koje su postale predmet njegove revolucionarne fotografske serije, The SCAR Project. Fotografirajući svaku ženu u raznim fazama njihovog liječenja i oporavka, goli portreti – koji izlažu puno više od njihovih ožiljaka i ćelavosti – otkrivaju ljepotu, izazove i moć.

Uz istraživanje života ovih mladih žena i njihovih novih stvarnosti Potpuno razotkrivanje prikazuje na koji je način rak utjecao na njih i njihove najmilije, te daje odgovor na pitanje što ih tjera da se fotografiraju u trenutku kada su najranjivije. Nakon što su već proživjele bol i tjeskobu, zašto se sada otkrivaju svijetu na tako iskren i sirov način? Gledatelji će imati priliku otkriti, kako su odgovori na ta pitanja jedinstveni i hrabri baš kao i žene na fotografijama.

Glavna svrha projekta je povećanje svijesti kod mladih žena, no dublja poruka The SCAR Projecta je ona o čovječanstvu. U konačnici, The SCAR Project se ne bavi samo rakom dojke, već i ljudskim stanjem duha; slike nadilaze bolest, osvjetljavajući ožiljke koji će nas sve ujediniti. Potpuno razotkrivanje je na rasporedu u ponedjeljak, 19.10. u 20 sati na TLC kanalu.

David Jay

David Jay profesionalno fotografira modu i ljepotu više od 15 godina. Njegove su se slike pojavile u mnogim međunarodnim časopisima i reklamnim kampanjama. Kao i mnogi drugi osobno dirnut ovom bolešću, Jay je bio nadahnut te je odlučio djelovati, kada je njegovoj dragoj prijateljici dijagnosticiran rak dojke u dobi od 32 godine. Kao i sami ispitanici, Jayjevi odvažni i hrabri portreti izazivaju tradicionalnu percepciju bolesti i snimaju sirovu ljepotu, snagu i karakter izvanrednih mladih žena. Svaki portret predstavlja jedinstvenu,oboljelu viziju putovanja koje mijenja njihove živote iz temelja, ali ih ujedno sve povezuje. Njegov rad možete pogledati na službenoj stranici.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala