Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tek četvrti Prometej bi mogao objasniti Aliena
Redatelj Ridley Scott otkrio je kako Alien franšizu ne namjerava objasniti u sljedeća dva nastavka Prometeja

Tek četvrti "Prometej" bi mogao objasniti "Aliena"

Kada je prvi put izašao Alien, bio je to jednostavan znanstveno-fantastični horor, vizualno jak i tehnički izvrsno napravljen. Sedam godina kasnije stigao je i nastavak, koji je bio puno veći - u stilu Jamesa Camerona, i iako nije bio bolji, ipak je zadržao glavnu nit koja je original Ridleya Scotta učinila tako uzbudljivim. Nakon toga je franšiza krenula prema dolje i od toga se nikad nije oporavila.

Kada se Ridley Scott odlučio vratiti tom serijalu i znanstvenoj-fantastici filmom Prometej, obećao je da će napraviti uvod (prequel) u Aliena no osim nekoliko referenci u filmu, Prometej nije izvršio svoju ulogu uvodnog filma. Sudeći po posljednjim Scottovim izjavama, tek bi Prometej 3 ili čak 4 mogao malo razjasniti priču koja nas je dočekala u Alienu davne 1979. godine.

Predstavljajući svoj novi film Marsovac redatelj Scott otkrio je kako Prometej ima svoju vlastitu priču koju mora ispričati prije nego se poveže sa filmom s kojim je sve počelo: "To neće biti sljedeći. Biti će tek onaj poslije ili čak četvrti film prije nego se vratimo u Alien franšizu.", otkrio je redatelj.

"Cijela poanta jest da objasnimo Alien franšizu i objasnimo kako i zašto je sam Alien stvoren. Uvijek sam nekako gledao Aliena kao neku vrstu bakterijskog oružja. Uvijek sam mislio da je taj originalni brod, kojeg zovem Croissant, bio bojni brod, koji je sadržavao ta biomehanička bića usmjerena samo na uništenje.", dodao je Scott.

Međutim pitanja koja si je Scott trebao postaviti prije nego je uopće počeo raditi Prometeja su: jesu li to pitanja na koja publika želi odgovore i služi li ovo sve poboljšanju franšize? Čini se kako Scott vjeruje da gradi vrijednu mitologiju no na kraju bi moglo dovesti do toga da upropasti svoje najveće djelo.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 1
    ManCeTung mancetung @ 24.9.2015. 21:00

    Nisam bas uvjeren da je franšiza krenula drastično dolje po završetku Aliena dvojke...Ja sam jedan od onih koji obožavaju treći nastavak.Pa iako ga publika pljuje eto postoji vojska obozavatelja kojima je trojka mozda i najbolji dio u franšizi...Prometej kao film je vizualno zanimljiv i nista više...

  • #1
    2 3
    bearfoot bearfoot @ 24.9.2015. 13:56

    reako bih da to jesu pitanja na koja publika želi odgovore, ali ne u obliku filma kao što je Prometej: osim u tehničkom djelu, trećerazredni...

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala