Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HBO i Igra prijestolja dominirali na ovogodišnjim Emmyjima
HBO je pobrao nagrade u 14 kategorija uključujući najbolju dramsku i humorističnu seriju ("Igra prijestolja" i "Potpredsjednica")

HBO i "Igra prijestolja" dominirali na ovogodišnjim Emmyjima

Foto: YouTube

67. dodjela nagrada Primetime Emmy održana je sinoć u Los Angelesu, a događaj je vodio glumac Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine). Nagrade su dodijeljene u 26 kategorija, a dobitnike su proglašavali zvijezde iz raznih područja: među ostalim Lady Gaga, Rob Lowe, Tina Fey, James Cordon, Jimmy Kimmel, Viola Davis, Gina Rodriguez i LL Cool J. Creative Arts Emmyji u preostale 82 kategorije su bili podijeljeni vikend ranije u Microsoft Theateru.

Najviše nagrada je osvojila serija Igra prijestolja, njih 12 (imala je 24 nominacije) te time ušla u povijest Emmyja kao rekorder osvojenih nagrada u jednoj godini – sve to unatoč vrlo kontroverznoj sezoni. HBO je tako pobrao nagrade u 14 kategorija (ukupno 43 osvojene nagrade – u tu brojku ulazi 29 osvojenih Creative Arts Emmyja) što je mnogo više od bilo koje druge televizijske mreže.

Druga po redu po osvojenim nagradama je također HBO dramska mini serija Olive Kitteridge koja ih je osvojila 8 uključujući za najbolju mini seriju, najbolju glavnu glumicu u mini seriji ili TV filmu (Frances McDormand), najboljeg glavnog glumca (Richard Jenkins) i najboljeg sporednog glumca (Bill Murray).

Po pet nagrada su osvojile serije Američka horor priča: Cirkus nakaza (prošli tjedan Creative Arts), Transparent i HBO-eva Potpredsjednica koja je proglašena najboljom humorističnom serijom, a ističe se i Emmy za najbolju glavnu glumicu u humorističnoj seriji (Julia Louis-Dreyfus). Najbolji glavni glumac u humorističnoj seriji je Jeffrey Tambor (Transparent), a od sporednih glumaca Allison Janney (Mom) i Tony Hale (Potpredsjednica).

Najbolja glavna glumica u dramskoj seriji je Viola Davis (Kako se izvući s ubojstvom), a najbolji glavni glumac Jon Hamm (Momci s Madisona). Najbolja sporedna glumica je Uzo Aduba (Orange Is The New Black), a glumac Peter Dinklage (Igra prijestolja).

Potpunu listu dobitnika možete pogledati na službenoj stranici.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala