Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U Rijeci se od 16. do 18. rujna održava prvi Sajam filma
Sajam filma u Rijeci okupit će neovisne kinoprikazivače, distributere i druge filmske profesionalce

U Rijeci se od 16. do 18. rujna održava prvi Sajam filma

 
Neovisni hrvatski kinoprikazivači, distributeri i drugi filmski profesionalci od srijede 16. do petka 18. rujna boravit će u Rijeci, na prvom Sajmu filma. Sajam će u srijedu u 11:00 sati, u Art-kinu Croatia u Rijeci, svečano otvoriti Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvoje Laurenta, predsjednik Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača, Slobodanka Mišković, ravnateljica JU Art-kino Croatia i Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke. 
 
Najveći dio programa Sajma namijenjen je članovima Kino mreže i filmskim profesionalcima koji će, kroz predavanja, okrugli stol, radionice, filmske projekcije zatvorene za javnost i susrete jedan na jedan, izmijeniti znanja i iskustva, u zajedničkom nastojanju da svoje filmske programe učine kvalitetnijima, a filmsku kulturu približe što širem krugu ljudi. 
 
 
Dio programa Sajma bit će otvoren i za publiku, koja će moći prisustvovati okruglom stolu Digitalizacija, prikazivači i distributeri u novoj digitalnoj eri u srijedu u 11:30 sati, s osvrtom na pozitivne učinke digitalizacije nezavisnih kino-dvorana, ali i izazove koje je digitalizacija postavila pred kinoprikazivače. 
 
Najavljeni su i atraktivni filmski naslovi: 16. rujna u 20:00 sati riječka će publika pretpremijerno gledati nagrađivanog Zvizdana redatelja Dalibora Matanića, dan kasnije, u 21:00 sat, bit će prikazan pobjednik filmskog festivala u Cannesu, Dheepan redatelja Jacquesa Audiarda, a u petak 18. rujna publiku očekuju dva naslova: Cure francuske redateljice Céline Sciamma u 18:15h, i Cherbourški kišobrani u 20:15h. 
 
 
Ulaznice za sve predstave, osim za Zvizdana koji je rasprodan, mogu se nabaviti na blagajni Art-kina Croatia. Zvizdan u redovitoj distribuciji u Art-kinu igra od 24. do 27. rujna. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala