Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Michael Keaton i Rachel McAdams u trileru 'Spotlight'
Triler Toma McCarthyja donosi novinarsku ekipu koja istražuje zlostavljanje djece unutar Crkve

Michael Keaton i Rachel McAdams u trileru 'Spotlight'

Glumac, scenarist i redatelj Tom McCarthy, nominiran za Oskara za svoj scenaristički doprinos za film Nebesa, bio je na dobrom putu sa filmovima Čuvar stanice, Posjetitelj i Pobjeda na kvadrat no prošlogodišnji ga je film Postolar, sa Adamom Sandlerom u glavnoj ulozi, malo izbacio sa te uspješne putanje. No njegov najnoviji film Spotlight bi ga mogao vratiti u igru.

Izvanredna glumačka postava koju je McCarthy okupio, trebala bi mu pomoći ostvariti taj cilj. Michael Keaton, u svojoj prvoj ulozi nakon Birdmana (ne računajući posuđivanje glasa za Malce), glumi uz Rachel McAdams, Johna Slatteryja, Marka Ruffala, Lieva Schreibera i Stanleya Tuccija. Oni su ekipa iz Boston Globea, koji otkrivaju ogromno zataškavanje zlostavljanja djece u Katoličkoj crkvi te su za svoj rad kasnije osvojili i Pulitzerovu nagradu.

Billy Crudup glumi pravnog zastupnika Crkve, koji ih pokušava zaustaviti. "Ovdje imamo dvije priče.", govori mu Keaton kao Walter 'Robby'Robinson, urednik istražiteljskog tima Boston Globeovog Spotlighta. "Priču o izopaćenom svećenstvu i priču o gomili odvjetnika koji pokušavaju zlostavljanje djece pretvoriti u nevažan slučaj."

Trailer nam daje osjećaj kao da se radi o klasičnom trileru iz 70-ih te podsjeća na klasik Svi predsjednikovi ljudi. Film u kina stiže početkom studenog, na vrijeme da uđe u utrku za Oskare sljedeće godine. Premijeru će film doživjeti na filmskom festivalu u Veneciji, a zatim dolazi i u Toronto na međunarodni filmski festival.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala