Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Nosferatu' dobiva novu verziju
Kultni horor film iz 1922. godine uskoro bi mogao dobiti svoju modernu verziju pod vodstvom redatelja Roberta Eggersa

'Nosferatu' dobiva novu verziju

Kada je objavljeno kako će se nekolicina filmova koji su već odavno postali klasici dobiti novu verziju odnosno remake, mnogi ljubitelji klasičnih filmova su se digli na noge. Što je i razumljivo. No s druge strane, za filmove poput Nosferatua, horor filma iz 1922., možda bi bila dobro "osuvremenjivanje", čisto radi današnje napredne tehnologije.

Variety prenosi kako je Robert Eggers odabran da napravi scenarij te će biti zadužen za režiju njihove verzije Nosferatua, koja trenutno još nema naziv.

Film neće biti izravni remake originalnog Nosferatua, već će se Eggersov film samo temeljiti na originalu, koji je režirao F.W. Murnau. U njegovom je filmu Max Schreck glumio poprilično odvratnog vampira grofa Orloka, koji pokaže zanimanje za novu kuću te postane opsjednut suprugom agenta koji prodaje nekretnine.

Nosferatu smatraju jednim od najboljih horor filmova svih vremena te na stranici Rotten Tomatoes, jednoj od mjerodavnijih internetskih stranica o filmovima, ima ocjenu čak 97% što ga svrstava među tri najbolja horor filma, unatoč činjenici da u svijetu postoji tek nekoliko kopija originalnog filma.

Naime, Nosferatu je bio neautorizirana verzija Drakule Brama Stokera te su pokušali izbjeći sve pravne zavrzlame koristeći ime grof Orlok umjesto grof Drakula te koristeći naziv Nosferatu. No plan im je neslavno propao jer su Stokerovi nasljednici odlučili tužiti filmaše koji su na kraju bili primorani uništiti sve kopije filma.

Tijekom desetljeća se sve više pričalo o filmu te je s vremenom stekao kultni status. Reputacija je s godinama toliko rasla da je došla do toga da se Nosferatu smatra jednim od najutjecajnijih filmova svih vremena tako da Eggers pred sobom ima težak zadatak da to nadmaši.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala