Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Meč koji smo toliko dugo čekali: TJ Dillashaw vs. Renan Barrao II
Noć sa subote na nedjelju 26. srpnja, 02:00 sata iza ponoći, ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Meč koji smo toliko dugo čekali: TJ Dillashaw vs. Renan Barrao II


Kada je TJ Dillashaw pobjedio Renana Barraa uzevši mu pritom titulu UFC prvaka bantam kategorije, dogodilo se jedno od najvećih iznenađenja u povijesti elitne promocije. U noći sa subote na nedjelju 26. srpnja Brazilac ima šansu osvetiti poraz i vratiti izgubljeno.

UFC on FOX 16 priredbu iz United Centra u Chicagu pratite izravno i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u. LIVE prijenos počinje u 02:00 sata iza ponoći.

UFC 173 je bio koban za do tada se mislilo nepobjedivog Renana Barraa. Mladi član tima Alpha Male i finalist 14. sezone The Ultimate Fightera TJ Dillashaw nije previše mario o tuđem mišljenju. On je bio čovjek na zadatku koji je u pet rundi doslovno pregazio dotadašnjeg neprikosnovenog prvaka. Bila je to jedna od najboljih predstava jednog UFC borca u povijesti o čemu je svjedočio komentator Joe Rogan nazvavši je "spektakularnom i nikad prije viđenom".

S obzirom na do tada vrlo uvjerljivu vladavinu Brazilca, odmah je dogovoren revanš na UFC-u 177. Na žalost MMA fanova Barrao je zbog problema prilikom skidanja kilograma završio u bolnici, a u meču za titulu ga je zamijenio Joe Soto. Očekivano, Dillashaw jxvV-rHbX1w8e slavio i u tom dvoboju prvi put obranivši svoj pojas.

I drugi pokušaj da se Dillashawa i Barraa ponovno dovede u isti kavez je propao zbog ovaj put ozljede prvaka. Mjesec dana prije UFC-a 186, Dillashaw je slomio rebro te je bio prisiljen odustati od obrane titule i revanša. Već smo spomenuli da je Dillashaw od UFC-a 173 odradio tek jedan meč, a ista stvar je i s brazilskim izazivačem. On je u prosincu prošle godine slavio protiv Mitcha Gagnona i tako barem malo isprao okus teškog poraza u prošlom nastupu.

Ukupno u karijeri Dillashaw ima 11 pobjeda i 2 poraza, a isti broj poraza ima i Renan Barrao. Doduše, njegov konto "skalpova" se popeo na impresivnih 33 u ovom trenutku.

Miesha traži treću šansu protiv Ronde

U uvodnom-glavnom meču večeri ćemo vidjeti ženski dvoboj bantam kategorije između bivše dvostruke izazivačice Mieshe Tate i njezine sunarodnjakinje Jessice Eye. Radi se o meču koji će odrediti izazivačicu u bantam kategoriji što bi Mieshi bio treći napad na vrijedni pojas.

Tate nakon drugog poraza od Ronde Rousey (UFC 168) ne zna za poraz te je nanizala Liz Carmouche, Rin Nakai i Saru McMann doakazavši izuzetno kvalitetnu formu u posljednjim nastupima. Trenutačni profesionalni "score" joj se zaustavio na 16 pobjeda i 5 poraza, a proteklih dana se ozbiljno priča o meču s prvakinjom Invicte Cris Cyborg u "catch weight" kategoriji do 63.5 kg.

Eye, s druge strane, nije najbolje počela svoju UFC karijeru 2013. godine. No, ne zbog lošeg nastupa protiv Sarah Kaufman koju je svladala na UFC-u 166, nego zbog otkrića da je prilikom dvoboja u sebi imala ostatke THC-a kao posljedicu pušenja marihuane. Meč je proglašen "No Contest", a Eye je suspendirana na godinu dana te je novčano kažnjena. U ostala dva dosadašnja UFC nastupa je poražena od Alexis Davis te je svladala Leslie Smith. Ukupno u karijeri Jessica Eye ima 11 pobjeda i samo dva poraza.

Lauzon vs. Gomi - prava poslastica

Glavni dio UFC on FOX eventa će otvoriti najatraktivniji UFC borac u povijesti i rekorder po broju bonusa za najbolje nastupe, Joe Lauzon, mečem protiv legendarnog Japanca Takanorija Gomija. Lauzon je do sada osvojio čak 13 bonusa večeri koji su mu osim znatnog poboljšanja stanja na bankovnom računu donijela i velik broj MMA fanova koji jedva čekaju njegov sljedeći nastup. Doduše, vjerojatno nisu bili pretjerano zadovoljni nakon posljednjeg nastupa u kojem je poražen od Al Iaquinte tehničkim nokautom. I Gomi je izgubio u zadnjem UFC dvoboju na potpuno identičan način. Za njega je koban bio Myles Jury u rujnu prošle godine. O Iskustvu sjajnog Japanca ne treba trošiti riječi. Radi se o Pride veteranu koji je nastupio na gotovo svakom eventu ove promocije od 2004. do 2007. stekavši u svojoj zemlji (i čitavom svijetu) status super zvijezde. U svojoj vitrini ima pojas Pride prvaka u lakoj kategoriji, kao i pojas osvajača Prideovog Grand Prixa. U UFC-u stanuje od 2010. te je više manje ukrstio rukavice sa svim top borcima ove talentirane divizije. Za sada mu se ukupni profesionalni "score" zaustavio na 35 pobjeda i 10 poraza, a onaj u UFC-u na nešto skromnijih 4-5.

Među glavnim mečevima u Chicagu ćemo vidjeti još jedan dvoboj u kategoriji do 70 kilograma. Brazilac i nokaut umjetnik Edson Barboza će se sučeliti s Paulom Felderom. Izravni prijenos iz United Centra počinje u 02:00 sata iza ponoći. Prvi dvoboj TJ Dillashawa i Renana Barrao je oduševio svijet, stoga ne propustite reprizu!

UFC on FOX 16

TJ Dillashaw (11-2) vs. Renan Barao (33-2)
Miesha Tate (16-5) vs. Jessica Eye (11-2)
Edson Barboza (15-3) vs. Paul Felder (10-0)
Joe Lauzon (24-11) vs. Takanori Gomi (35-10)

Uvodne borbe:

Gian Villante (13-5) vs. Tom Lawlor (8-5)
Jim Miller (24-6, 1 NC) vs. Danny Castillo (17-8)
Kenny Robertson (15-3) vs. Ben Saunders (18-6-2)
Eddie Wineland (21-10-1) vs. Bryan Caraway (19-8)
Daron Cruickshank (16-6, 1 NC) vs. James Krause (21-7)
Ramsey Nijem (9-5) vs. Andrew Holbrook (9-0)
Jessamyn Duke (3-2) vs. Elizabeth Phillips (4-3)
Zak Cummings (17-4) vs. Dominique Steele (13-5)

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala