Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Malci su pomeli konkurenciju
Animirani film o malenim žutim pomagačima počeo se prikazivati ovaj vikend i odmah se smjestio na prvo mjesto

Malci su pomeli konkurenciju

Kada je film Kako je Gru ukrao mjesec stigao u kina prije pet godina, nitko nije mogao pretpostaviti kako će njegovi smiješni maleni žuti pomagači postati toliko popularni da ne samo da će dobiti svoj vlastiti film već i da će taj film imati drugo otvaranje animiranog filma ikad.

Malci su počeli sa prikazivanjem ovoga vikenda i već imaju domaću zaradu od 115 milijuna dolara, premašivši tako sve animirane filmove osim Shreka trećeg iz 2007., koji je otvorio sa samo 6 milijuna dolara više.

Prema podacima Blitz Cinestara, najiščekivaniji obiteljski filmski naslov ovoga ljeta je nakon prvog vi­kenda prikazivanja ostvario najbolje otvaranje animacije svih vremena u Hrvatskoj sa 59.374 gledatelja i zaradom od 1.937.061,14 kuna. Ovo je ujedno i drugo najbolje otvaranje studija Universal svih vremena u Hrvatskoj, kao i  drugo najbolje otvaranje u 2015., nakon filma Pedeset nijansi sive koji je rekord oborio sa 66.545 gledatelja.

Američka zarada puno je veća od 90 milijuna koje je zaradio Izvrnuto obrnuto, koji se u kinima pojavio prošloga mjeseca. No pitanje je hoće li Malci opstati u dužem periodu. Izvrnuto obrnuto su ovaj vikend pali na treće mjesto no sa trenutnom zaradom od 283 milijuna su na dobrom putu da završe među pet najunosnijih filmova ove godine.

Jurski svijet je nastavio svoj nevjerojatan uspon, zaustavivši se blizu 600 milijuna dolara. Film se smjestio na drugo mjesto, odmah iza Malaca. Za dinosaurima ide Izvrnuto obrnuto, a na četvrtom mjestu se ovaj vikend našao novi Terminator: Genisys koji za sada ima skromnih 68 milijuna zarade u SAD-u, odnosno 224 milijuna diljem svijeta.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala