Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC Fight Night 67: Condit vs. Alves
UFC Fight Night 67 gledajte uživo na Fight Channelu, noć sa subote na nedjelju 31. svibnja, 4 sata iza ponoći

UFC Fight Night 67: Condit vs. Alves


Novi vikend, novi odličan UFC-ov event na Fight Channelu. Ovaj put smo u Goianiji u Brazilu na UFC Fight Night 67 priredbi s Carlosom Conditom i Thiagom Alvesom u glavnim ulogama. Izravni prijenos pogledajte u noći sa subote na nedjelju 31. svibnja s početkom u 04:00 sata iza ponoći.

Bivši UFC prvak u velter kategoriji Carlos Condit se vraća u akciju nakon više od godinu dana pauze i teške ozljede koljena koju je pretrpio u meču protiv Tyrona Woodleyja. Condit će se u stvari pokušati vratiti u pobjedničku kolotečinu s obzirom da je u posljednja četiri nastupa poražen čak tri puta. Ako ćemo u detalje, možemo reći da u zadnje tri godine ima tek jednu jedinu pobjedu i to protiv Martina Kampmanna u kolovozu 2013. I ovi rezultati pokazuju koliko je svijet UFC-a, a ako hoćete i MMA-ja, surov i zahtjevan. Do meča protiv Geogesa St. Pierrea Condit je izgledao gotovo nepobjedivo, no uslijedila su velika razočaranja, a na koncu i ozbiljna ozljeda protiv Woodleyja.

Velikih problema s ozljedama u karijeri je imao i njegov protivnik Brazilac Thiago Alves. "Pitbull" je u prve tri godine UFC karijere izgledao doslovno nepobjedivo, sve do meča za titulu prvaka protiv, pogađate, Georgesa St. Pierrea na UFC-u 100. Uslijedile su dvije godine uspona i padova, boljih i lošijih rezultata i predstava, da bi na kocnu stigle i ozljede. Tako je Alves u posljednje četiri godine odradio tek pet mečeva u UFC-u, no barem se može pohvaliti da je u zadnja dva dvoboja uspio ponovno uhvatiti pobjednički ritam. Slavlja protiv Setha Baczynskog i Jordana Meina su ga i katapultirala u ovaj "main event".

Kao uvod ćemo vidjeti dvoboj u pero kategoriji između Nicka Lentza i Charlesa Oliveire. Lentz, kojeg u UFC-u gledamo još od 2010., je imao sjajan početak karijere u elitnoj promociji. Neporažen nakon šest uvodnih dvoboja je stigao "na noge" upravo Oliveiri. No, njihov je dvoboj u lipnju 2011. završio "No Contestom" s obzirom na ilegalno koljeno Oliveire. Otprilike četiri godine kasnije Lentz ima priliku za svojevrsnu osvetu i dokazivanje da je on bolji i kvalitetniji borac. Ukupnih 26-6-2 u profesionalnoj karijeri, odnosno 9 pobjeda i samo tri poraza u UFC-u, su ga vinule na 9. mjesto najboljih boraca ove kategorije te je s pravom zaslužio biti dio "co-main" eventa u Brazilu.

Ništa lošije u posljednje vrijeme ne ide niti Charlesu Oliveiri. Ti slavlja zaredom (Ogle, Hioki, Stephens) su dokaz da je Brazilac u sjajnoj formi što će pokušati nanovo dokazati pred svojom publikom. Pitanje koje se postavlja jest hoće li Oliveira uspjeti zadovoljiti službenu vagu jer je do sada čak četiri puta imao velikih problema. Najprije protiv Escudera dok je još nastupao u lakoj kategoriji, a zatim i protiv Swansona, odnosno Stephensa u posljednjem meču. Problem s vaganjem je zapravo odgodio njihov revanš koji je bio zakazan za UFC Fight Night 50 u rujnu prošle godine. Brazilac je i tada došao pretežak, a na koncu su mu doktori zabranili nastup jer se razbolio u procesu skidanja kilograma. Novi posrtaj na službenoj vagi bi zasigurno bio velik uteg u već ionako "nategnutom" odnosu s Danom Whiteom i čelnicima UFC-a. Znamo da oni nemaju previše razumijevanja za one koji ne mogu svoj posao odraditi profesionalno...

Od ostala čak četiri dvoboja u glavnom dijelu priredbe ćemo izdvojiti meč između Ryana Jimma i Francimara Barrosa. Kanađanina smo upoznali u mečevima protiv hrvatskih boraca. Najprije u njegovom UFC debiju kada je nakon samo 7 sekundi nokautirao Anthonyja Perosha, a zatim i 2013. kada je svladao našeg Igora Pokrajca na priredbi u Winnipegu. Ukupno u elitnoj promociji ima 3 pobjede i tri poraza te je u zadnjem meču zbog ozljede ruke predao dvoboj protiv Ovincea St. Preuxa.

Barrosu će ovo biti tek treći UFC nastup uz uvodnu pobjedu protiv Ednalda Oliveire i poraz od Hansa Stringera u posljednjem nastupu. Zanimljivo, Barroso će i treći put nastupiti u Brazilu nakon mečeva u Riju i Natalu.

Spomenimo i to da će na priredbi nastupiti nama dva zanimljiva borca. Prije svega Mirsad Bektić iz Srebrenice koji je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri. On će se u Brazilu sučeliti s Lucasom Martinsom nakon dva uvodna UFC slavlja. Zanimljiv nam je i neporaženi Danac Nicolas Dalby kojem će ovo biti UFC debi. Od 13 profesionalnih pobjeda u europskim promocijama, dvije su stigle protiv našeg Ivice Truščeka. Oba puta (2012. i 2013.) je slavio odlukama sudaca. Danca u debitantskom meču čeka domaći borac slavnog borilačkog prezimena Elizeu Zaleski dos Santos.

Ne propustite čak šest dvoboja glavnog dijela priredbe u Brazilu te još jednu subotnju noć provedite uz Fight Channel.

UFC Fight Night: Condit vs. Alves

Carlos Condit vs. Thiago Alves
Nik Lentz vs. Charles Oliveira
Alex Oliveira vs. K.J. Noons
Ryan Jimmo vs. Francimar Barroso
Wendell Oliveira vs. Darren Till
Francisco Trinaldo vs. Norman Parke

Uvodne borbe:

Jussier Formiga vs. Wilson Reis
Rony Jason vs. Damon Jackson
Nicolas Dalby vs. Elizeu Zaleski
Mirsad Bektić vs. Lucas Martins
Juliana Lima vs. Ericka Almeida
Tom Breese vs. Luiz Dutra

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala