Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Katastrofalne posljedice podrhtavanja u Nepalu
Dokumentarni film koji istražuje razorne potrese u Nepalu prikazuje se 1. lipnja na Discovery Channelu u 220 zemalja svijeta

Katastrofalne posljedice podrhtavanja u Nepalu

Katastrofalne posljedice podrhtavanja u Nepalu dokumentarni je film o razornom potresu magnitude 7.8 stupnjeva koji je 25. travnja 2015. godine po­godio Nepal, te potresu magnitude 7.3 stupnjeva koji je uslijedio 12. svibnja.

Razorni potres koji je pogodio Nepal 25. travnja 2015. za sobom je ostavio trag nevjerojatnog uništenja i više od 8.000 poginulih, uključujući 18 planinara koji su bili u Mount Everest kampu za vrijeme potresa. Povijesne zgrade u glavnom gradu Nepala, Kathmanduu, svedene su na ruševine, a iza starih obiteljskih kuća ostali su samo oblaci prašine.

Katastrofalne posljedice podrhtavanja u Nepalu uz intervjue sa stru­čnjacima i seizmičke simulacije objašnjava znanost iza potresa, snimke spaša­vanja u Kathmanduu i vijesti o potresu iz cijelog svijeta.

Film pruža ekskluzivni uvid u situaciju uz pomoć najnovije tehnologije i istraživanja koja se trenutno razvijaju kako bi omogućili čovječanstvu da bolje predvidi i da se bolje nosi s prirodnim katastrofama poput potresa. Gledatelji će imati priliku vidjeti izjave očevidaca i onih koji su preživjeli ovu prirodnu katastrofu - od majke čije je di­jete bilo zakopanu pod ruševinama 22 sata, studenta koji je bio zgnječen ispod ruševina zgrade, do upravo vjenčanog para uhvaćenog u lavini kampa 1 na Mo­ut Everestu. Osim toga, dokumentarna će emisija nadopuniti ova svjedočanstva s upravo nevjerojatnim sadržajem kojeg su generirali očevici te društveni medi­ji.

"Dokumentarac vodi gledatelje u sam centar potresa, jedno od najstrašnijih is­kustava poznatih čovječanstvu i pokriva sve aspekte, od znanosti iza događaja do vrlo osobnih priča ljudi koji su ih doživjeli." rekla je Elizabeth McIntyre, pot­predsjednica proizvodnje i razvoja za Discovery Networks International.

"Utjecaj potresa u Nepalu, u tom udaljenom području, osjetio se širom svijeta", rekao je Ian Russell, voditelj međunarodnog programa za ITN Productions. "U dokumentarcu donosimo priče pojedinaca kako bismo pokazali puni opseg ove prirodne katastrofe."

Katastrofalne posljedice podrhtavanja u Nepalu na Discovery Channelu gledajte u ponedjeljak 1. lipnja u 23 sata.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala