Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Potpuna priča o Koloseju na Viasat History i Nacija inovacija na Viasat Explore
Opsežna i privlačna povijest jedne od najstarijih građevina te dramatične priče o najvećim svjetskim izumima

"Potpuna priča o Koloseju" na Viasat History i "Nacija inovacija" na Viasat Explore

"Potpuna priča o Koloseju" kreće od 28. travnja do 5. svibnja, utorkom u 21.00 na kanalu Viasat History. Dvije tisuće godina ljudske drame ostavile su trag na Koloseju, ali jedan od najčuvenijih spomenika na svijetu danas dobiva povijesnu preobrazbu zahvaljujući jedinstvenom javno-privatnom partnerstvu. Dok se uklanjaju slojevi prašine i restauratori provode ključne popravke, otkrivaju se zanimljive nove pojedinosti, a kontroverzni projekt obnove vraća najvećoj rimskoj areni njezinu drevnu slavu. Analitički intervjui istražuju znanost i projektiranje u izgradnji Koloseja, kao i kontroverzne planove o njegovoj upotrebi za buduće događaje.

Ova fascinantna dokumentarna miniserija prati jedinstvenu, trogodišnju, arheološku renovaciju 2000. godina staroga Koloseja u Rimu, vrijednu 25 milijuna eura. Dokumentarac je sniman na originalnoj lokaciji te uključuje zračne snimke dronovima koje će gledateljima pokazati nevjerojatan i rijedak pogled iza kulisa.

Kolosej je već godinama u ruševnom stanju. Veliki komadi zidova i stijena pali su s amfiteatra te stanovnici Rima dugo vode rasprave o utjecaju prometa i zagađenja na starovjekovnu građevinu. U ovom dokumentarcu znanstvenici i arheolozi objasnit će nam kako je građevina toliko dugo potrajala, što se u njoj odvijalo te što najviše oštećuje jednu od legendarnih svjetskih građevina.

U prvoj fazi ovoga golemog projekta izgradit će se četiri kata skela na svodove Koloseja na 915 dana, dvije i pol godine, dok se fasada i ulaz u građevinu ponovno grade. Koristeći najbolje HD kamere, naš tim prati najbolje stručnjake iz svih dijelova svijeta dok rade na renovaciji i očuvanju za buduće generacije, istražuju skrivene ćelije i grobnice koje kriju tajne Koloseja skrivene tisućama godina.

Čak i ako ste posjetili Kosolej, nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku da naučite više o ovoj inspirativnoj konstrukciji iz drugoga kuta, ekskluzivno na kanalu Viasat History!

"Naciju inovacija" možete pratiti na Viasat Explore od 28. travnja do 08. lipnja, utorkom u 20.10 sati. Cilj svake epizode ove fascinantne serije jest obrazovati i informirati te ispričati dramatične priče o najvećim svjetskim izumima, o upornosti, strasti i cijeni njihova ostvarenja. Od nevjerojatnih mikroskopskih vjetrenjača koje proizvode energiju za svakodnevni život do medicinskoga čarobnjaka koji igračke pretvara u medicinske uređaje, svaka priča predstavlja san koji je uz mnogo kreativnosti i znanosti postao stvarnost. Ne smijete propustiti ovu nevjerojatnu seriju koja odaje počast uspješnim inovacijama koje su oblikovale naš svijet i predstavlja fascinantne nove uređaje.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala