Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novo na HTV-u: „Dnevnik“ od 19 sati i nova domaća serija „Crno-bijeli svijet“
Pravi povratak u 1980-e donijet će vam nova serija u koju je puno uloženo da bi se dobio pravi doživljaj tih godina

Novo na HTV-u: „Dnevnik“ od 19 sati i nova domaća serija „Crno-bijeli svijet“

Foto: HRT

Jučer smo posljednji put mogli gledati Dnevnik HTV-a u izdanju u kakvom je bio 40-ak godina: s početkom u 19:30, u trajanju od pola sata, s jednim voditeljem.

Od danas najrelevantnija informativna emisija koja prati sva aktualna politička zbivanja i ostale relevantne događaje u Hrvatskoj i svijetu (kako navodi HRT) počinje u 19 sati i traje gotovo sat vremena. Dulje trajanje omogućit će nove sadržaje, a Sport i Vremenska prognoza dobit će nešto veću minutažu.

Najveća promjena bit će u voditeljskom smislu: Dnevnik na kakav smo navikli na HTV-u s jednim voditeljem postaje Dnevnik s voditeljskim parom te će se izmjenjivati Sanja Mikleušević i Đurica Drobac te Tina Šimurina i Stipe Alfier.

Razlog za ovu promjenu je navodno drastični pad gledanosti zbog središnjih informativnih emisija konkurentskih kuća (RTL i Nova TV).

Nova domaća serija od koje se puno očekuje

Nakon Dnevnika na redu je još jedna novost: hrvatska dramska serija s humornim elementima Crno-bijeli svijet koja će kroz priču i uz zahtjevnu vizualnu komponentu (kostimi, šminka, frizure, interijeri, vozila) svojim gledateljima približiti i/ili podsjetiti ih na 1980-e godine.

Uz navedeno, u seriji se koriste arhivski zvučni i video inserti, rekonstrukcija svih poznatih ambijenata tog vremena, a važan dio predstavlja i glazba pa ćemo tako čuti Prljavo Kazalište, Josipu Lisac, grupu Time, Bijelo Dugme, Parni Valjak, Leb i sol, Grupu 777 i mnoge druge.

Crno-bijeli svijet prati priču dviju zagrebačkih obitelji s početka 1980-ih čije se svakodnevne poslovne i privatne dogodovštine junaka ove serije isprepleću se s tada aktualnim društvenim zbivanjima (Titova smrt, služenje vojnog roka, shopping u Trstu...).

U glavnim ulogama su Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Karlo Maloča i Kaja Šišmanović. U epizodnim ulogama će se pojaviti Mile Kekin, Maja Sever, Ivanka Boljkovac, Zoran Vakula i drugi.

Crno-bijeli svijet emitirat će se svaki dan od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati, s reprizom dan nakon oko 15:30 sati.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala