Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hoće li 'Serial' osvanuti na tv ekranima?
Nakon neviđenog uspjeha koji je postigao podcast Sarah Koenig 'Serial', počela je bitka oko prava na ekranizaciju

Hoće li 'Serial' osvanuti na tv ekranima?

 Hollywood nikada ne propušta priliku pridružiti se novim hitovima i uskočiti s nekom verzijom ekranizacije najnovijuh trendovova. Ovog puta riječ je o fenomenu koji je u nekoliko posljednjih mjeseci osvojio, ali i podijelio prvo američku a zatim i svjetsku publiku, a publici je poznat kao podcast Serial

Pod vodstvom novinarke i voditeljice Sarah Koenig emisija se može opisati kao krimialistička misterija, no s bitnom distinkcijom koja je odvaja od ostalih djela iz žanra, a razlika se krije u činjenici da istražuje istiniti slučaj.

Serial se usredotočio na dugotrajno istraživanje okolnosti jednog tragičnog zločina koji se odvio 1999. godine u Baltimoreu u SAD-u. Mlada djevojka Hae Min Lee okrutno je ubijena, a njezin bivši dečko Adnan Syed osuđen na doživotni zatvor. Tijekom epizoda novinarka Sarah Koenig sustavno je izlagala dokaze prikupljene tijekom istrage i one iznesene na suđenju s ciljem da razjasni što se točno događalo toga kobnog dana. Sam slučaj je zaintrigirao mnoge zbog velikog nedostatka osuđujućih dokaza, a serijal i slučaj su se pretvorili u festival spekulacija. 

Interes za adaptacijom "Seriala" se pokazao jako rano, no producenti emisije su odbijali takve dogovore do okončanja prve sezone. Nakon što je i posljednja epizoda emitirana počela je utrka televizijskih studija s ciljem osiguravanja prava na ekranizaciju. 

Koji format pojedini studiji imaju na umu nije još jasno, ali jako rano se iskristalizirala mogućnost mini serije koja se i čini kao idealni oblik za ovu priču. U bitci za ekranizaciju, prema izvještavanju The Tracking Boarda, nalaze se TristarTV, HBO te Warner Bros. Povodom toga pojavile su se i glasine, koje su u međuvremenu opovrgnute, kako Ryan Murphy (Američka horor priča, American Crime Story) za HBO priprema razradu mini serije. 

Serial je spin off radijskog programa This American Life, a sam podcast možete poslušati na službenim stranicama

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala