Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


FFC Futures Super Finale: Opatija daje pobjednike Futuresa i šampione u kraljevskim divizijama!
FFC 17, 20. prosinca u 20:00h, dvorana Marino Cvetković - Opatija

FFC Futures Super Finale: Opatija daje pobjednike Futuresa i šampione u kraljevskim divizijama!

 

Nakon spektakularne FFC sezone koja nam je dala prve šampione, slijedi dostojan finiš koji bi trebao zaokružiti priču u jednu sjajnu cjelinu. FFC 17 - FFC Futures Super Finals će nam dati odgovor na pitanje koje su mlade nade izborile ugovor s Final Fight Championshipom, ali će i dati nova dva FFC prvaka i to u kraljevskim teškim kategorijama. U Opatiji će nastupiti i dvije lokalne zvijezde Ivan Stanić i Dorijan Ilić.

FFC 17 na rasporedu je 20. prosinca s početkom u 20 sati u opatijskoj dvorani Marino Cvetković. Ulaznice za ovaj borilački spektakl možete kupiti u sustavu Eventim i prodavaonicama Tiska.

FFC Futures Super Finale se osim na kick boksing i MMA dio, može podijeliti i na finale turnira te super borbe koje će nam dati prvake u teškim kategorijima. Stoga valja početi od turnirskog dijela koji je oduševio trenere, klubove i borce te je već sada iznjedrio nekoliko vrhunskih talenata.

4 polufinalna turnira, više stotina mladih boraca iz petnaestak zemalja, više stotina mečeva, pregršt nokauta, submissiona i vrhunskih poteza. Sukus je to novog FFC formata koji je ova promocija ponudila u 2014. godini. Ako je i bilo sumnje u ispravnost ovakvog turnirskog natjecanja, onda su one nestale već nakon prvog izdanja u ožujku.

Puno borilačke akcije koja je bila dobro organizirana i realizirana te finalni dio večeri koji nam je ponudio dvoboje dostojne "klasičnih" FFC evenata su preko noći pokazali da se radi o punom pogotku. Nakon četiri polufinalna turnira dobili smo 40 finalista u po pet kategorija što u kick boksing, što u MMA kategoriji. 20. prosinca će najprije uslijediti polufinala tijekom "dnevnog" programa, a onda ćemo u večernjem programu dobiti Futures šampione (Futures Champions). Više od novčane nagrade, borce će razveseliti ugovor s FFC-om koji svaki mladi borac želi.

Teško je izdvajati neke borce ili kategorije jer smo zaista vidjeli pregršt odličnih boraca koji imaju sve kvalitete jednog dana postati istinske MMA ili KB zvijezde, no -70 kg kick boksing divizija te -77 kg i -84 kg divizije MMA dijela sigurno garantiraju izuzuzetno zanimljive mečeve.

Ako je netko zaslužio postati FFC prvak u teškoj kategoriji kick boksing konkurencije, onda je to bez sumnje Mladen "Scorpion sting" Brestovac. Ovaj zagrebački udarač posljednje tri godine proživljava novi početak karijere te uzlet koji vjerojatno niti sam nije očekivao. Nakon Cro Cop Final Fighta, Brestovac je još čak 5 puta nastupio na FFC priredbama, a gledali smo ga i K-1 WGP-u te Gloryju 14 gdje je također ubilježio pobjede. Zbrojeno, od 2012. ima deset pobjeda u nizu te je očekivani izbor za ovaj meč. U Opatiji će pojas tražiti protiv gorostasnog Poljaka Wieslawa Kwasniewskog. Nema sumnje da je Brestovac favorit, no protiv ovako velikog borca valja uvijek biti na oprezu te mu neće lako biti dovršiti posao prije konačnog sudačkog gonga. Mladen je trenutačno TOP 10 svjetski teškaš te bi bila privilegija imati takvog FFC prvaka.

Ništa manje svoju šansu za titulu nisu zaslužili Ricco Rodriguez i Dion Staring. Ove dvije možda i ponajveće zvijezde koje je FFC ima u svom MMA rosteru su i dalje neporaženi u Final Fight Championship borilištu. Bivši UFC prvak je pohod na FFC počeo 2013. godine te je u uvodu svladao Slovenca Tomaža Simoniča. No prvi pravi test je uslijedio nekoliko mjeseci kasnije kada se u Zagrebu susreo s našim Zelgom Galešićem. Iako su mnogi očekivali pobjedu "Benkeija", Rodriguez je pokazao da još uvijek nije "za mirovinu" te je lako završio hrvatskog borca. I njegov posljednji dvoboj u FFC-u nije otišao do kraja. U Makedonije je tehničkim nokautom svladao Grka Batzelasa i tako izborio borbu za naslov. Staring je, s druge strane, u FFC-u odradio dva meča uz jednako toliko pobjeda. "The Soldier" je najprije svladao Antu Deliju, što je u tom trenutku bilo svojevrsno iznenađenje, da bi zatom bez većih problema pobijedio i Tomaža Simoniča. Dvojac se nikada ranije nije sastao te će biti zanimljivo koja će od ove dvije legende izvući deblji kraj u ovom dvoboju. Rodriguez u profesionalnoj karijeri ima 53-21-1, a Staring 30-10. Zbrojeno, ovaj je sjajni dvojac odradio čak 115 dvoboja, od čega su slavili u njih 89. Impresivno...

Lokalna kvarnerska publika će s nestrpljenjem iščekivati i nove FFC nastupe Ivana "Groznog" Stanića i Dorijana Ilića. Stanić je opatijski heroj te će pred svojom publikom tražiti daljnji izlazak iz svojevrsne krize. Nakon dva teška nokauta (Emkić, Van Rees) te jedne pobjede u ovoj promociji, Stanić će pokušati stići do slavlja koje bi mu u ovom trenutku mnogo značilo. U ovom trenutku se još uvijek ne zna tko će mu biti protivnik u "co-main" eventu kick boksing dijela.

Dvorana Marino Cvetković će biti mjesto FFC povratka za Dorijana Ilića. Bivši prvak MMA lige se nakon nastupa na FFC-u 6 i impresivne pobjede protiv Emila Poljaka više nije pojavljivao u Final Fight Championship borilištu. Dapače, nedavno je najavio kraj MMA karijere, no vrlo brzo se predomislio na veselje mnogobrojnih fanova. U Opatiji će se susresti s Egzonom Selmanijem - manje poznatim (starijim) bratom od Gzima Selmanija koji je član FFC-a i uglednog Bellatora. Njegovih 6 pobjeda i samo dva poraza garantiraju zanimljiv dvoboj, ali i oprez jer je Albanac iz Golden Gloryja itekako opasan borac koji svojom fizičkom snagom može iznenaditi unatoč manjku iskustva.

Sve u svemu, FFC 17 ili FFC Futures Super Finals predstavlja pravi način za zaključivanje ionako odlične sezone Final Fight Championshipa. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i kioscima Tiska u cijeloj Hrvatskoj. Svoje najbliže prodajno mjesto možete pronaći ovdje.

FFC 17 - Futures Super Finale

MMA

Ricco Rodriguez (USA) vs. Dion Staring (NED), HW title fight
Dorijan Ilić (CRO) vs. Egzon Selmani (ALB), HW
Futures Finals, HW
Futures Finals, -93kg
Futures Finals, -84kg
Futures Finals, -77kg
Futures Finals, -70kg

KB

Mladen Brestovac (CRO) vs. Wieslaw Kwasniewski (POL), HW title fight
Ivan Stanić (CRO) vs. Tamas Lenart (HUN), -91kg
Futures Finals, HW
Futures Finals, -91kg
Futures Finals, -85kg
Futures Finals, -77kg
Futures Finals, -70kg

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala