Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Birdmanu' čak sedam nominacija za Zlatni globus
"Birdman" predvodi među filmovima dok je "Fargo" najnominiraniji među serijama

'Birdmanu' čak sedam nominacija za Zlatni globus

Film koji se najviše spominjao na jučerašnjoj objavi nominacija za 72. dodjelu nagrada Zlatni globus je Birdman. Film u kojem se Michael Keaton nalazi u ulozi propalog glumca kojeg je proslavila uloga superjunaka zaradio je čak sedam nominacija.

Osim za najbolju komediju, nominirani su i za najboljeg glumca u komediji (Keaton), najboljeg sporednog glumca (Edward Norton), najbolju sporednu glumicu (Emma Stone), najboljeg redatelja (Alejandro Gonzalez Iñárritu), najbolji scenarij te glazbu. Birdmana slijede filmovi Boyhood i Igra oponašanja, svaki sa pet nominacija.

Za najbolji film nominirani su Boyhood, Foxcatcher, Igra oponašanja, Selma i Teorija svega. Najboljom komedijom ili mjuziklom birat će se među filmovima Birdman, Into the Woods, Hotel Grand Budapest, St. Vincent i Pride.

Među najboljim dramskim serijama našle su se Afera, Downton Abbey, Igra prijestolja, Dobra žena i Kuća od karata. Fargo i Pravi detektiv nominirani su za najbolju mini seriju, zajedno sa The Missing, The Normal Heart i Olive Kitteridge.

U konkurenciji za najboljeg glumca u drami nalaze se Steve Carell (Foxcatcher), Benedict Cumberbatch (Igra oponašanja), Jake Gyllenhaal (Noćne kronike), David Oyelowo (Selma) i Eddie Redmayer (Teorija svega). U istoj kategoriji, samo za komediju, našli su se Ralph Fiennes (Hotel Grand Budapest), Michael Keaton (Birdman), Bill Murray (St. Vincent), Joaquin Phoenix (Skrivena mana) i Christoph Waltz (Big Eyes).

Za najbolju glumicu u drami su nominirane Jennifer Aniston (Cake), Felicity Jones (Teorija svega), Julianne Moore (Still Alice), Rosamund Pike (Nestala) i Reese Witherspoon (Wild) dok su za najbolju žensku ulogu u komediji nominacije zaradile Amy Adams (Big Eyes), Emily Blunt (Into the Woods), Julianne Moore (Map to the Stars), Quvenzhané Wallis (Annie) i Helen Mirren (Indijski začin na francuski način).

Dodjela nagrada održat će se 11. siječnja 2015. uz voditeljski dvojac Tinu Fey i Amy Poehler, koje su za prošlu dodjelu dobile velike pohvale. Cjelokupnu listu nominiranih možete provjeriti na službenim stranicama Zlatnih globusa.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala