Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Povijest se piše u Mexico Cityju: Hunt i Werdum u lovu na teškaški pojas!
Noć sa subote na nedjelju 16. studenog. 4 sata iza ponoći - uživo, samo na Fight Channel PPV

Povijest se piše u Mexico Cityju: Hunt i Werdum u lovu na teškaški pojas!

16. studenog nas očekuje pravi mega spektakl u elitnoj borilačkoj promociji - Ultimate Fighting Championship. Na rasporedu je prvi povijesni event u Meksiku i ono što je trebala biti nova obrana naslova njihovog heroja Caina Velasqueza. No, aktualni prvak se u posljednji trenutak ozlijedio, a u dvoboj sada za privremenog prvaka je "uletio" Mark Hunt.

Spektakularni UFC 180 pogledajte izravno na Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju 16. studenog s početkom u 04:00 sata iza ponoći.

Cain Velasqeuz je u "svojoj" areni u Cuidad de Mexicu trebao četvrti put ući u kavez u namjeri da obrani titulu UFC prvaka. Dva puta je bio uspješan, a tek je u prvom meču protiv Juniora dos Santosa doživio poraz. To mu je ujedno i jedini izgubljeni meč u karijeri. Sve ostale protivnike osim Dos Santosa (2. meč) i Cheicka Konga je nokautirao. No, nova ozljeda koljena je kumovala otkazivanju nastupa i novim problemima za UFC. Dana White i Joe Silva su se brzo dosjetili sjajnom rješenju. Umjesto Velasqueza u dvoboj sada za "privremenog prvaka" uletio je legendarni Mark Hunt. Iako je dio draži izgubljen, navijači su ipak sretni jer će se dvoboj za titulu na koncu održati.

O Huntu nešto kasnije, najprije o tome kako je Werdum stigao do mjesta prvog izazivača? Odgovor je vrlo uvjerljivo. Od kada je stigao u UFC Brazilac impresionira svojim nastupima. Najprije je pregazio Royja Nelsona, zatim nokautirao Mikea Russowa, da bi u zadnja dva dvoboja završio Minotaura i na proste faktore rastavio Travisa Brownea. Sve u svemu, ako je tko zaslužio svoju šansu napada na titulu, to je definitivno ovaj višestruki svjetski BJJ prvak. Ukupno u karijeri Werdum ima tek pet poraza, ali i 18 pobjeda, a posljednji koji se osladio njegovim skalpom bio je Alistair Overeem 2011. godine u propalom Strikeforceu.  Ovo će "Vai Cavalu" biti deveti nastup u elitnom UFC-u uz odličan score od 6-2 i poraze od Arlovskog i Dos Santosa.

Huntova priča je uistinu nevjerojatna. Borac koji je ime napravio osvojivši K-1 WGP, a kasnije je slavu stekao i u legendarnom Prideu. No, loši rezultati su kumovali tome da ga UFC unatoč valjanom ugovoru (pripao im je kupovinom Pridea) ne želi u svojim redovima. Čak je i Dana White potvrdio da su Novozelanđaninu ponudili isplatu čitavog ugovora samo da se ne natječe u slavnom oktogonu. Nekoliko godina kasnije Hunt je bez konkurencije najopakiji udarač teške divizije pred šansom karijere - može postati UFC šampion! Još valja napomenuti da je u posljednjem nastupu nokautirao čovjeka za kojeg se mislilo da ima granitnu bradu koja može podnijeti i najveće potrese - Royja "Big Country" Nelsona. Upravo mu je taj impresivni nokaut donio i ovu veliku šansu.

Kladionice prednost očekivano prednost daju Werdumu iako se Hunta nikako ne smije potcijeniti.  Ne treba posebno naglašavati da su ulaznice doslovce planule još kada je u igri bio Velasquez, pa će atmosfera u Mexico Cityju biti nevjerojatna.

U "co-main" eventu ćemo vidjeti obračun veterana Jakea Ellenbergera i Kelvina Gasteluma. Radi se o meču u velter kategoriji do 77 kilograma između boraca koji su osmi, odnosno 11. na UFC-ovoj rang ljestvici. Ellenbergeru bi ovaj dvoboj mogao značiti "biti ili ne biti"  u elitnoj promociji zbog dva poraza u nizu. Rory MacDonald i Robbie Lawler su bili prejaki te su dugogodišnjeg člana UFC-a stavili u neugodnu poziciju. No, s obzirom da Ellenberger u elitnoj promociji ima samo četiri poraza u dvanaest dvoboja može se dogoditi i da u slučaju trećeg izgubljenog meča u nizu ipak ostane dio UFC-a. Gastelum je za sada neporažen u svojoj borilačkoj karijere te je ovaj pobjednik The Ultimate Fightera od osvajanja ugovora ubilježio tri pobjede među kojima je i ona protiv uglednog Ricka Storyja. Sve u svemu, očekuje nas vrlo zanimljiv dvoboj u kojem je vrlo teško bilo što prognozirati.

U glavnom dijelu priredbe ćemo još gledati i obračune Ricarda Lamasa i Dennisa Bermudeza u pero i Erica Pereza i Marcusa Brimagea u bantam kategoriji.

Izravni prijenos iz Mexico Cityja prvog povijesnog "meksičkog" UFC eventa pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTV, Bnet)  i FCWorld.tv-u.

UFC 180: Hunt vs. Werdum

Mark Hunt vs. Fabricio Werdum
Kelvin Gastelum vs. Jake Ellenberger
Dennis Bermudez vs. Ricardo Lamas
Erik Perez vs. Marcus Brimage
Augusto Montano vs. Hector Urbina

Uvodne borbe:

TUF Latinska Amerika BW Finalist 1 vs. TUF Latinska Amerika BW Finalist 2
TUF Latinska Amerika FW Finalist 1 vs. TUF Latinska Amerika FW Finalist 2

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala