Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Leviathan odnio još jednu festivalsku nagradu
Na filmskom festivalu u Londonu socijalna drama redatelja Andreya Zvyagintseva proglašena je najboljim filmom u konkurenciji

"Leviathan" odnio još jednu festivalsku nagradu

Jučer u večernjim satima proglašeni su pobjednici BFI London Film Festivala, a nagradu za najbolji film i službenog pobjednika konkurencije dobio je ruski film Leviathan redatelja Andreyja Zvyagintseva.

Film koji je na ovogodišnjem Cannesu dobio nagradu za najbolji scenarij, u Londonu je postigao još veći uspjeh. Leviathan je ove godine posjetio mnoge filmske festivale a sudjelovao je i na festivalu u Sarajevu.
Festivalska sezona za njega još nije završena, a još ga očekuje i nagrada u obliku nominacije za Oscara na kojem će predstavljati rusku kinematografiju u konkurenciji stranog filma.
 
 
Jednoglasno proglašen naboljim u natjecateljskoj konkurenciji u Londonu, publiku i kritiku je pridobio posebno zbog tema koje istražuje. Leviathan je istovremeno ruski triler i socijalna drama, a osim usporedbe života različitih klasa i vjera uspješno portretira korupciju koja prožima čitavo društvo.
 
Središnja radnja okreće se oko zemljišnog sukoba u malom mjestu na sjeveru Rusije. Sukob lokalnog jednostavnog mehaničara s mjesnom vlasti oko zemljišta povući će niz posljedica koje nitko nije mogao zamisliti, a situacija će ubrzo izmaknuti kontroli.
Ovakav pogled na živote malih ljudi kojima korumpirana vlast i sudska praksa mijenja živote slika je modernog ruskog režima.

U glavnim ulogama su Alexey Serebryakov, Roman Madyanov, Elena Lyadova i Vladimir Vdovitchenkov.
Režiser filma je spomenuti Andrey Zvyagintsev, koji je u suradnji s Olegom Neginom i napisao ovaj nagrađivani scenarij.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala