Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nove serije ove jeseni na HRT-u
Uz nove sezone provjereno dobrih serija, HRT u novoj jesenskoj shemi počinje prikazivati nove serije

Nove serije ove jeseni na HRT-u

HRT od 15. rujna počinje prikazivati nove sezone serija Sherlock, Downton Abbey, Most Zakon i red: UK, CSI i Sinovi anarhije, te nove serije koje još nisu imale hrvatsku premijeru.

Prva od njih je jedna od najeminentnijih televizijskih serija posljednjih godina Kuća od karata, britka politička drama koja vas vodi iza kulisa moći, ambicije i korupcije modernog Washingtona. Ovaj vrhunski politički triler nastao je suradnjom uglednog redatelja Davida Finchera, za Oscara nominiranog scenarista Beaua Willimona te oscarovca Erica Rotha. Temeljen na istoimenoj hvaljenoj BBC-ovoj miniseriji, ovaj televizijski hit britanski parlament zamijenio je američkim Kongresom u univerzalnoj priči o političkim spletkama koje nadilaze granice država i nacija. Kuća od karata beskompromisna je studija "mračne strane" američkog političkog sustava, a njezin glavni protagonist je Francis Underwood kojeg je maestralno utjelovio oscarovac Kevin Spacey. Underwood je rođeni političar - dominantan, šarmantan, karizmatičan i nemilosrdan. On i njegova jednako ambiciozna supruga Claire, koju je također impresivno odigrala Robin Wright, ne prežu pred ničim kako bi si osigurali put prema uspjehu. Kuća od karata dosad je osvojila Zlatni Globus, deset drugih uglednih nagrada uz čak 62 nominacije.


Gledatelje čeka i uzbudljiva norveška serija u osam nastavaka Polubrat, snimljena prema istoimenom romanu Larsa Saabyea Christensena. Ova dramatična obiteljska saga donosi povijesni prikaz Europe u 20. stoljeću, događaje koji su promijenili povijest, ali i utjecali na sudbinu jedne obitelji. U središtu priče je život obitelji Nilsen i dvojice polubraće koji odrastaju tijekom hladnog rata. Neuspješni filmski scenarist Barnum Nilsen odrasta uz oca, dok je njegov polubrat Fred u potrazi za svojim. Braća se sve više udaljavaju, sve dok Fred jednog dana ne nestane bez traga. Prolaze godine, sve dok na Filmskom festivalu u Berlinu 1990. Barnum ne dozna da se Fred vratio. Njegov identitet napokon je otkriven, a dvojica polubraće imaju priliku ponovno se zbližiti te spojiti razdvojenu obitelj. Serija Polubrat nagrađena je na prošlogodišnjem Festivalu audiovizualnih programa, a osvojila je i uglednu norvešku nagradu Golden Screen.

Emmyjem i Zlatnim Globusom nagrađena Gillian Anderson u glavnoj je ulozi nove krimi serije Pad (The Fall). Priča ovog krimi trilera vodi vas na ulice Belfasta gdje će se ispreplesti sudbine dvaju središnjih likova, ambiciozne istražiteljice te serijskog ubojice i neuhvatljivog predatora. Nova istraga u novom gradu istražiteljicu Stellu Gibson koju glumi Gillian Anderson stavlja pred izazove koje nije očekivala. Suradnja s lokalnim istražiteljima daleko je od idealne, dok istovremeno broj žrtava nezaustavljivo raste. Usprkos neslaganju s lokalnim detektivima, pritisku nadređenih i medija istražiteljica Gibson ne odustaje od potrage koja se pretvara u utrku s vremenom u kojoj je jedino važno uhvatiti ubojicu prije nego što se dokopa nove žrtve.

Derek Jacobi i Anne Reid predvode sjajnu glumačku postavu u emocijama nabijenoj šestodijelnoj seriji Posljednji tango u Halifaxu snimljenoj prema poznatom romanu spisateljice Sally Wainwright. Ovu duhovitu dramsku seriju o ljubavi i izazovima što nam ih život često pruža krase živahan humor i sjajni junaci. Tema je ljubav koja ne poznaje granice, a u središtu priče su Alan i Celia, ljubavni par iz mladosti. Ponovno se zaljubljuju, ali ovoga puta kao 70-godišnjaci i udovci nakon što su stupili u kontakt putem interneta nakon gotovo 60 godina. Kako su se njihovi životi isprepleli ponovno, Alan i Celia raspravljaju o tome što je moglo biti te istodobno otkrivaju što ih još čeka u budućnosti. Prateći njihovu priču, spoznat ćete snagu ljubavi u zlatnoj životnoj dobi, obiteljskom životu, ali i neminovnim problemima.

Na ekrane HTV-a stiže i nova hit serija Pod kupolom snimljena prema istoimenom bestseleru Stephena Kinga. Priča je to o stanovnicima gradića koji se suočavaju s natprirodnim i neobjašnjivim događajem, ogromnom prozirnom kupolom koja ih odvaja od ostatka svijeta. Nesvakidašnji događaj uzbuđuje duhove stanovnika Chester's Milla, na vidjelo izlaze njihove tajne, no sve zajedno zaokuplja ih samo jedno - što je ustvari zagonetna kupola i kako izaći iz nje. Od tajanstvenog stranca koji skriva mračnu tajnu, političara željnih moći koji iskorištavaju katastrofu za vlastiti probitak, do ljubavnika i slučajnih namjernika koji su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu, serija otkriva kako se svi oni nose s pojavama koje nadilaze njihove moći. Seriju Pod kupolom krasi atmosfera napetosti i iščekivanja, jer svaki novi dan zatočenim stanovnicima donosi nove brige, a izlaz iz zatočeništva nikako se ne nazire. Atraktivnosti serije svakako pridonosi i to što su među izvršnim producentima zvučna imena poput Stevena Spielberga i Stephena Kinga.

Gledatelje čeka i nova serija Quirke, provokativna drama prepuna misterija i intriga, s Gabrielom Byrneom i Michaelom Gambonom u naslovnim ulogama. Nastala je iz pera nagrađivanih pisaca Andrewa Daviesa i Conora McPhersona, dok televizijsku adaptaciju potpisuje romanopisac John Banville. Serija vas vodi u mračni svijet zadimljenih i alkoholom natopljenih krčmi Dublina, ali i u njegove otmjene kuće prepune intriga. Središnji lik serije je Quirke, patolog u dublinskoj Gradskoj mrtvačnici, koji se ugodnije osjeća u tišini hladne mrtvačnice negoli u društvu drugih osoba. Posao mu je najveće zadovoljstvo, jer je znatiželjan i opsjednut otkrivanjem uzroka smrti svojih "pacijenata". Nakon što iz mrtvačnice nestane leš, nastojanja njegova brata da zataška uzrok smrti mlade žene potaknu njegovu znatiželju. Pretvarajući se sve više u istražitelja, Quirke ponire u tajne Dublina te otkriva da je ova istraga s njime povezana više no što je mogao i zamisliti. Rasvjetljavajući jednu po jednu nepoznanicu iz prošlosti svoje obitelji, prisiljen je suočiti se i sa svojim starim grijesima.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala