Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pobjednici 71. Venecija film festivala
Ovogodišnjeg Zlatnog lava odnio je švedski film "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" redatelja Roya Anderssona

Pobjednici 71. Venecija film festivala

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja u La Sali Grande dodijeljene su nagrade za ovogodišnji 71. Venecija filmski festival. Iako su na ovogodišnjem festivalu mnogi iz publike, ali i kritike, priželjkivali glavnu nagradu za film Alejandra G. Inarritua, Birdman s Michaelom Keatonom nije odnio Zlatnog lava.

Zlatni lav je dodijeljenšvedskom filmu A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence, redatelja Roya Anderssona. Kao finalni nastavak filmske trilogije, nastavak je filmova Songs From The Second Floor (2000.) i You, The Living (2007.). Pohvale je dobio na račun izvanredno snimljenih kompleksnih scena, a oduševio je svojim metafizičkim razmatranjima na temu što znači biti čovjekom. 

Srebrni lav za najbolju režiju otišao je Andreju Koncalovskiju za film The Postman's White Nights, radnja kojega je smještena u mali ruski grad na jezeru. Redatelj je ugodno iznenadio svojim kinematografskim umijećem i uvjerljivom pričom, stoga je odmah bio među favoritima za ovu nagradu.

Velika nagrada žirija otišla je Joshui Oppenheimeru za film The Look of Silence, potresanom dokumentaracu o genocidu u Indoneziji i odredima smrti iz 60-ih godina. Film je dodatak dokumentarcu The Act of Killing (2012.) koji se bavio istom temom. 

Nagrada Coppa Volpi za najboljeg glumca dodijeljena je Adamu Driveru za ulogu oca u filmu Hungry Hearts. Za ulogu majke u istom filmu, Alba Rohrwacher je odnijela nagradu Coppa Volpi za najbolju glumicu. Hungry Hearts je talijanski film na engleskom jeziku koji prati roditelje u njihovim nastojanjima da odgoje dijete, ali se suočavaju s međusobno suprotstavljenim pogledima koji dovode do neprestane borbe.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala