Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Snimanje Zvjezdanih ratova ugrozit će ptice u Irskoj?
Stručnjaci brinu da će snimanje filma Star Wars: Episode VII ugroziti parenje morskih papagaja, sivih sokola i sjevernih gnjuraca na otoku Skellig Michaelu

Snimanje Zvjezdanih ratova ugrozit će ptice u Irskoj?

Novi redatelj i glumačka ekipa su odabrani, Harrison Ford se oporavio od ozljede noge te je sve spremno za početak snimanja novog nastavka popularne znanstvene sage Star Wars: Episode VII.

Dok se J.J. Abrams i njegova ekipa pripremaju za snimanje čija je radnja, kao što znamo, smještena u galaksiju daleko od naše, šteta bi mogla biti učinjena mnogo bliže, točnije u Irskoj. Kao što izvještava The Guardian, u irskom konzervatoriju za zaštitu prirode zabrinuti su zbog planova za snimanje na udaljenom otoku Skellig Michaelu, ističući kako bi snimanje moglo prekinuti parenje lokalnih morskih papagaja, sivih sokola i sjevernih gnjuraca.

Dr. Steve Newton iz institucije BirdWatch Ireland izjavio je, iako je otok otvoren za javnost između svibnja i rujna, kako bilo bi bolje da se snimanje održi u rujnu pa u srpnju, u periodu kad se ptice ne pare.

Snimanje, koje je odgođeno zbog ozljede Harrisona Forda, zakazano je za sljedeći ponedjeljak, a James Hickey, izvršni direktor irskog filmskog odbora, pojasnio je kako je snimanje "posebno prilagođeno kako bi se izbjeglo uznemiravanje ptica u razdoblju parenja" te da je period snimanja odobren od strane nadležnih institucija. Osim što je poznat po divljim životinjama, otok je poznat i po svojim povijesnim lokalitetima iz 6. stoljeća te je na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine.

Malo znamo o odnosu morskih papagaja i Jedija, no nadajmo se da će naučiti živjeti u miru.

B.K.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala