Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC on FOX 12: Lawler protiv Browna za izazivačku poziciju!
UFC eventi na FOXU su tradicionalno rezervirani za najveće borilačke spektakle. Noć sa subote na nedjelju 27. srpnja neće biti iznimka

UFC on FOX 12: Lawler protiv Browna za izazivačku poziciju!

Robbie "Ruthless"Lawler i Matt "The Imortal" Brown će 27. srpnja odlučiti o novom izazivaču u UFC-ovoj velter kategoriji. Izravni prijenos spektakularnog UFC on FOX eventa iz kalifornijskog San Josea pogledajte na Fight Channel PPV-u (Bnet, MaxTV) ili FCWorld.tv-u u noći sa subote na nedjelju s početkom u 2 sata iza ponoći.

U poplavi UFC evenata kojih će ove sezone biti čak pedesetak, UFC on FOX priredbe se uvijek ističu kvalitetom i vrhunskim "match upovima". Niti ovaj put nije ništa drugačije te će nam glavni dio pružiti četri zaista vrhunska dvoboja.

Već smo spomenuli da priredbu predvode dva top contendera u kategoriji do 77 kilograma te da će pobjednik ovog dvoboja biti sljedeći u liniji za izazivačku poziciju. Lawler se tu već nalazio ove godine, no Johny Hendricks je uspio iščupati kontroverznu pobjedu na UFC-u 171 i zadržati vrijedni pojas. Nakon tog dvoboja, Lawler je doslovce pretukao Jakea Ellenbergera ponovno si osiguravši povratak među sam vrh divizije. Od kada je drugi put stigao u UFC, Lawler naprosto briljira te je ubilježio četiri pobjede i tek jedan jedini već spomenuti poraz. Skinuo je Koschecka, Voelkera, MacDonalda i Ellenbergera - sve samu elitu veltera. No, sasvim je jasno da se neće zadovoljiti velikim skalpovima, nego da je pogled odavno bacio na UFC-ov pojas.

Još impresivnije izgleda karijera Matta Brownea posljednje dvije godine. Transformacija iz čovjeka koji je od 2010-2012. izgubio tri od četiri dvoboja u UFC, da bi u naredne dvije godine postao nepobijediv je nevjerojatna. Brown je svoj pobjednički niz započeo protiv Chrisa Copea, da bi zatim naredao Stephena Thompsona, Luisa Ramosa, Mikea Swicka, Jordana Meina, Mikea Pylea i Ericka Silvu. Još impresivnije zvuči podatak da je samo Thompson preživio do sudačke odluke, a da su svi ostali stradali nokautima. Browne je postao prava mašina za demoliranje svojih protivnika pa UFC više nije mogao žmiriti i ne dati mu šansu da se dočepa izazivačke pozicije. S obzirom na stilove ova dva borca, teško je očekivati dvoboj koji će otići do sudačke odluke. Ako za neki meč vrijedi ona "ne trepćite da ne bi nešto propustili", onda je to zasigurno "main event" UFC on FOX priredbe u San Joseu.

Ništa manje zanimljiv nije niti glavni "uvodni" meč između Anthonyja "Rumble" Johsnona i Antonija Rogerija "Minotora" Nogueire. Bit će to povratak na scenu za Brazilca nakon više od godinu i pol dana izbivanja zbog teže ozlijede leđa i velike pobjede protiv Rashada Evansa na UFC-u 156. Ranije, manji Nog je svladao još jednog bivšeg prvaka Tita Ortiza pa bi mu slavlje protiv Johnsona bilo treće u nizu.

No, sasvim je jasno da to nikako neće biti lagan zadatak jer opasni povratnik u oktogon trenutačno plovi na nizu od sedam uzastopnih slvlja. Od kada je "dobio nogu" u UFC-u zbog pada na vagi uoči dvoboja protiv Vitora Belforta (koji je izgubio) na UFC-u 142 Johnson je poharao manje promocije poput Titan FC-a i WSOF-a. Da ne bi mislili kako se radilo o lakšim dvobojima, valja spomenuti i neke skalpove poput Jakea Rosholta, Davida Brancha, Mikea Kylea i Andreija Arlovskog s kojim se borio u teškoj kategoriji. Time je Johnson postao jedan od rijetkih MMA boraca koji se okušao u velteru, srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji. Upravo bi tu mogao biti ključ njegovog dosadašnjeg mučenja te potpunog neiskorištavanja svog neupitnog potencijala. Johnson se, naime, odlučio vratiti u 93 kg kategoriju te je protiv Phila Davis na UFC-u 172 odradio svoj povratnički dvoboj. Njegov nastup je bio toliko impresivan da je sada sasvim jasno kako je "Rumble" proteklih godina potpuno lutao s kilažom i da je upravo poluteška divizija idealna za njegovu snagu, agilnost i brzinu. Osim toga, skidanje na 93 kilograma mu neće predstavljati gotovo nikakav problem za razliku od vremena kada je pripreme počinjao sa 110 kilograma da bi se na vagi morao pojaviti sa 77.

Još jedan odličan dvoboj na ovom eventu čine Clay Guida i Dennis Bermudez u pero kategoriji. Od kada se spustio u nižu kategoriju, "The Carpenter" je svladao Hiokija i Kawajirija te je poražen od Chada Mendesa. Dojam je kako se neovisno o tom porazu radilo o dobrom potezu za Guidu te bi dvoboj protiv Bermudeza trebao biti još jedna pokazatelj u tom smijeru. Doduše, finalist 14. sezone The Ultimate Fightera je neporažen upravo od tog finala protiv Diega Brandao te je njegova UFC karijera za sada savršena. Svladao je Garzu, Haydena, Gricea, Hollowayja, Silera i Hettesa te mu za perfektan dojam treba upravo jedan veliki skalp poput onog Guidinog. Ukoliko nastavi s ovako kvalitetnim nastupima, nema sumnje da Bermudeza vrlo brzo čeka i šansa da se dočepa izazivačke pozicije.

Glavni dio priredbe u San Joseu će otvoriti Josh Thompson i Bobby Green mečem u lakoj kategoriji.

Spomenimo i neka imena koja su ostala u uvodnom dijelu priredbe poput Jorega Mascidala, Kylea Kingsburyja, Patricka Cummingsa ili Stevena Silera. UFC on FOX 12 priredba strastra već u dva sata iza ponoći, stoga nikako nemojte propustiti svu sjajnu priredbu na Fight Channel PPV-u (Bnet, MaxTV) ili FCWorld.tv stranici (www.fcworld.tv).

UFC on FOX: Lawler vs. Brown

Robbie Lawler vs. Matt Brown
Anthony Johnson vs. Antonio Rogerio Nogueira
Clay Guida vs. Dennis Bermudez
Josh Thomson vs. Bobby Green

Uvodne borbe:

Daron Cruickshank vs. Jorge Masvidal
Hermani Perpetuo vs. Tim Means
Kyle Kingsbury vs. Patrick Cummins
Mike de la Torre vs. Brian Ortega
Akbarh Arreola vs. Tiago dos Santos
Steven Siler vs. Noad Lahat
Andreas Stahl vs. Gilbert Burns
Juliana Lima vs. Joanna Jędrzejczyk

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala