Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Predstavljen 17. Motovun Film Festival
Na jučerašnjoj konferenciji predstavljen je glavni program motovunskog festivala koji će se održati od 26. do 30. srpnja

Predstavljen 17. Motovun Film Festival

Foto: Motovun

Na jučerašnjoj konferenciji za medije u Laubi, kući za umjetnost i ljude, predstavljen je program 17. Motovun Film Festivala. Program, ideju i koncept onoga što nas u pet najtoplijih dana i noći srpnja očekuje u idiličnom Motovunu redom su predstavili Paola Orlić, voditeljica ureda za odnose s javnošću Motovun Film Festivala, Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala, Milena Zajović, selektorica Glavnog programa, Maja Weber, voditeljica odsjeka marketinških komunikacija Hrvatskog Telekoma, generalnog pokrovitelja 17. Motovun Film Festivala te Dean Šoša, glavni urednik HRT 3.

Voditeljica ureda za odnose s javnošću najavila je 17. Izdanje Motovun film festivala koje će se održati od 26. do 30. srpnja na brdu 277 metara iznad realnosti. Festival koji ne mijenja svoj prepoznatljivi koncept od 1999. godine kad je nastao ove godine donosi i mnoge novosti poput širenja na još jednu festivalsku lokaciju – Buzet – i program za djecu i mlade Buzz@teen kojim se želi senzibilizirati mlađe dobne skupine na europske filmove s kojima inače teško dolaze u doticaj.

S obzirom na odvijanje na dvije lokacije, ovo će za Motovun Film Festival biti rekordna godina po broju prikazanih filmova. Zemlja partner ovogodišnjeg festival je Turska – budući da hrvatska televizijska publika pokazuje interes za tursku audio-vizualnu produkciju, Motovun Film Festival odlučio je ponuditi neku drugu stranu turske filmske industrije, neke druge priče i estetike.

Igor Mirković objavio je i dobitnike počasnih nagrada Motovun Film Festivala: dobitnik nagrade "50 godina" za pola stoljeća rada na filmu legendarni je hrvatski glazbenik Arsen Dedić, a dobitnik nagrade Maverick jedan od najpoznatijih europskih redatelja – Andrej Zvjagincev, obojica gosti ovogodišnjeg festivala. 

Glavni program 17. Motovun Film Festivala osmišljen je kao balans između hit filmova s najvećih europskih filmskih festivala (Berlin, Venecija, San Sebastian…) i "manjih" filmova koji se svojom snagom i kvalitetom uklapaju u festivalsku priču. U programu su istaknuta tri zanimljiva filma duža od tri sata: Žena policajca, Stratos (jedan od najčudnijih filmova grčkog "čudnog vala") te Pleme koji na dosad neviđeni način prikazuje svijet gluhonijemih.

Što se hrvatskog filma tiče, Motovun Film Festival prikazat će Broj 55, jedan od prvih hrvatskih ratnih filmova koji daje naturalističku sliku bez uljepšavanja i pokušaja stvaranja heroja, te film Djeca tranzicije koji portretira život u tranziciji iz dječje perspektive. Selektorica Zajović istaknula je također film Varvari, žestoku srpsku dramu punu crnog humora i nasilja koja prikazuje život mladih u Mladenovcu koja balansira na granici između igranog i dokumentarnog.

U glavnom programu tu su još: Jesu li visoki ljudi sretni? – animirani film o Noamu Chomskom te 20.000 dana na zemlji o Nicku Caveu. Uz nagrađivane trilere i horore, iz programa se posebno ističu i filmovi Dječaštvo sniman dugih 12 godina gdje se proces odrastanja i starenja glavnih glumaca odvija izravno pred kamerom te film Sve je izgubljeno u kojem glavni i jedini glumac Robert Redford izgovara jednu jedinu riječ.

Cjelokupni raspored provjerite na službenim stranicama festivala.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala