Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 174: Might Mouse brani titulu, povratak bivšeg prvaka Arlovskog!
UFC 174 pogledajte uživo i ekskluzivno u noći sa subote na nedjelju 15. lipnja s početkom u 04:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u (MaxTV, Bnet, FCWorld.tv)

UFC 174: "Might Mouse" brani titulu, povratak bivšeg prvaka Arlovskog!

Rogers Arena u kanadskom Vancouveru će biti pozornica 174. PPV eventu vodeće svjetske MMA promocije. UFC 174 pogledajte uživo i ekskluzivno u noći sa subote na nedjelju 15. lipnja s početkom u 04:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u (MaxTV, Bnet, FCWorld.tv).

Meč za titulu prvaka, dvoboj "top contendera" u velteru, okršaji top boraca u poluteškoj kategoriji i povratak bivšeg teškaškog prvaka. Ovo je sukus samo "main carda" zaista odličnog UFC-a 174 koji ćemo narednog vikenda pratiti iz Kanade.

U glavnoj borbi večeri UFC-ov prvak u muha kategoriji Demetrious Johnson će četvrti put braniti svoju titulu. Na drugoj strani ringa će mu stajati opasni Rus Ali Bagautinov. Bivši prvak svijeta u combat sambu je od dolaska u UFC ubilježio tri čiste pobjede što mu je i donijelo brzu šansu za osvajanje vrijednog pojasa. Malo strke u njegovom kampu je bilo izazvano otkrivanjem informacije da je na Svjetskom prvenstvu u sambu 2012. pao na doping testu te je zbog toga zaradio dvogodišnju suspenziju. Bagautinovu su oduzete sve medalje, ali i financijska pomoć koja pripada vrhunskim majstorima Samba, a osigurava je Svjetska Sambo Federacija. Problem mu je mogla napraviti činjenica da je "Metylhexanemine" (tvar na koju je bio pozitivan) na listi zabranjenih supstanci Svjetske Anti-dopinške Agencije koju priznaje i Atletska Komisija u Britanskoj Kolumbiji gdje se održava UFC 174, no na kraju dvoboj protiv "Moćnog miša" nije došao u pitanje. Kladionice kao favorita očekivano vide Amerikanca iako je Bagautinov toliko kvalitetan i nepredvidiv da se u ovom meču na pet rundi može dogoditi gotovo sve.

"Co-main" event će nam donijeti novi nastup trenutačno najveće kanadske MMA zvijezde i potencijalnog izazivača u -77 kg dviziji, Roryja MacDonalda. Kanađanin je u posljednjem dvoboju porazio Demiana Maiu i vratio se na pobjedničke staze nakon "gustog" poraza od Robbieja Lawlera. To mu je uz meč protiv Carlosa Condita na početku njegove UFC karijere bio tek drugi poraz u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Upravo je Condit posljednja žrtva eksplozivnog Tyrona Wooldeyja koji će se MacDonaldu suprostaviti na njegovom gostujućem terenu. Od kada je stigao iz Strikeforcea, ovaj impresivni hrvač je pobijedio Hierona, Koschecka i Condita, a izgubio je tek od Jakea Shieldsa sumnjivom podijeljenom odlukom sudaca. U zadnjem već spomenutom nastupu je stigao do pobjede protiv bivšeg prvaka Condita koji je u prvoj rundi ozlijedio koljeno. To to je bila tek posljedica dominantne Woodleyjeve predstave do tog trenutka. Pobjednik ovog dvoboja će skočiti na sam vrh liste potencijalnih izazivača pa ne treba naglašavati važnost meča za obojicu. MacDonald je trenutačno drugi, a Woodley treći na službenoj UFC-ovoj rang ljestvici.

Ljubitelje poluteške kategorije će razveseliti čak dva dvoboja u Vancouveru. Ryan Bader i Rafael Cavalcante će međusobno odmjeriti snage nakon što su obojica u posljednjim mečevima svladali hrvatske borce. Bader je pobijedio Anthonyja Perosha prekinuvši tako impresivan niz hrvatskog Australca dok je "Feijao" nokautom slavio protiv Pokrajca na priredbi u Brazilu. S obzirom na rezultate u posljednje vrijeme, ovaj dvojac sigurno polovi gornjim domom poluteške kategorije. Iako obojica dobro kotiraju kod svojih šefova u UFC-u i brige za njihovu sudbinu zapravo nema, pobjeda bi Badera ponovno gurnula među desetoricu najboljih na službenoj rang listi promocije (trenutačno je #10), dok bi se slavljem protiv tako velikog imena i Brazilac vrlo vjerojatno ugurao barem na desetu poziciju (sada je #12).

Drugi par u kategoriji do 93 kilograma čine Ryan Jimmo i Ovince St. Preux. Kanađanin od dolaska u elitnu promociju ima tri pobjede i dva poraza, no osim čvrstoće i jakog udarca kojim je nokautirao Perosha i O'Connella, njegove predstave nisu nikoga posebno impresionirale. Na njegovu žalost sjajni St. Preux je sve samo ne borac na kojem se popravlja dojam. On je od prelaska iz Strikeforcea neporažen u UFC-u uz impresivne pobjede protiv Villantea, Donovana i Krylova. Iako se bori pred domaćim navijačima, Jimmu treba vrlo kvalitetan nastu kako bi iznenadio eksplozivnog Amerikanca.

Posebna poslastica za sve "old school" ljubitelje UFC-a jest nastup bivšeg teškaškog prvaka Andreija Arlovskog. Bjeloruski "Pitbull" je posljednji dvoboj u UFC-u odradio davne 2008. Od tada  je luta po raznim promocijama uključujući EliteXC, Affliction, Strikeforce, ONE FC i WSOF. Iako je njegova karijera u jednom trenutku došla u pitanje nakon što su ga gotovo zaredom nokautirali Emelianenko, Rogers i Kharitonov, Arlovski se vrlo brzo vratio kvalitetnim izvedbama te je u posljednjih osam dvoboja ubilježio čak šest pobjeda i NC protiv Tima Sylvije. To je bilo dovoljno da mu se Dana White i Joe Silva "smiluju" i prime u staro jato. U povratničkom UFC nastupu će mu se suprotstaviti sad već dugogodišnji UFC-ov teškaš Brendan Schaub koji trenutačno plovi na nizu od dva uzastopna slavlja (Johnson, Mitrione).

O snazi UFC-a 174 dovoljno govori podatak da svoje mjesto među glavnim mečevima nisu našli Daniel Sarafian i Yves Jobouin nego će dvoboje protiv Kiickiha Kunimota, odnosno Mikea Eastona odraditi u uvodnnom programu.

Prijenos na Fight Channel PPV-u (MaxTV, Bnet, FCWorld.TV) počinje u 04:00 sata iza ponoći stoga obavezno navinite svoje budilice jer se ovakav sjajan PPV event ne propušta.

UFC 174: Johnson vs. Bagautinov

Demetrious Johnson vs. Ali Bagautinov
Rory MacDonald vs. Tyron Woodley
Ryan Bader vs. Rafael Cavalcante
Ryan Jimmo vs. Ovince St. Preux
Andrei Arlovski vs. Brendan Schaub

Uvodne borbe:

Mike Easton vs. Yves Jabouin
Kiichi Kunimoto vs. Daniel Sarafian
Roland Delorme vs. Michinori Tanaka
Tae Hyun Bang vs. Kajan Johnson
Jason Saggo vs. Josh Shockley
Valerie Letourneau vs. Elizabeth Phillips

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala