Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Znanstvenofantastični humor Ricka i Mortyja
Animirana serija „Rick and Morty“ prati avanture genijalnog djeda i ne tako genijalnog unuka u bizarnom svijetu

Znanstvenofantastični humor Ricka i Mortyja

Animirana serija Rick and Morty pravi je pogodak za poklonike crnog humora i apsurda. Ova američka serija svoj put do popularnosti izgradila je postupno, od svojih početaka kao petominutna pilot epizoda Justina Roilanda „The Real Animated Adventures of Doc and Mharti“ do suradnje Roilanda i Dana Harmona na programu Adult Swim. 

Svoju inspiraciju za avanture Ricka i Mortyja Roiland i Harmon su pronašli u filmovima Povratak u budućnost, čiji je pečat očit. Očigledan uzor su i satirični svijet serijala Vodič kroz galaksiju za autostopere te izvanzemaljske avanture genijalnog doktora i njegovog suputnika iz britanske kultne serije Doktor Who
 
 
U središtu serije je nestabilni alkoholičar Rick koji je ujedno i genijalan znanstvenik. Kaotičan život ostarjelog Ricka autori su postavili u običnu četveročlanu američku obitelj u predgrađu u kojoj Rick pronalazi idealnog suputnika, svog 14-godišnjeg unuka Mortyja. 
Rick neprestano odvlači svoga unuka na bizarne avanture u druge dimenzije i alternativne svemire, a zbog Rickove nesmotrenosti avanture uvijek vrve opasnim situacijama, pogotovo za mladog Mortyja. Ipak, svaka avantura uspijeva završiti pozitivno, a svaka epizoda ima optimističan kraj. 
 
Svaka epizoda je neprestani niz šala, a glavni likovi odbijaju izvući ikakvu pouku iz nesretnih situacija u koje upadaju. Rick and Morty je pravo osvježenje za zrelu publiku, no nikako nije primjeren za djecu. 

Justin Roiland je dao glasove Ricku i Mortyju, majci Beth Sarah Chalke, ocu Jerryju Chris Parnell, a sestri Summer Spencer Grammer
Serija je imala svoju premijeru u prosincu 2013., a 1. sezona je zaključila svoje emitiranje 11. epizodom u travnju ove godine. Novi poklonici serije pozdravit će vijest da je 2. sezona naručena te nas očekuje krajem ove godine ili početkom 2015. godine.
 
Za sve one koji još nisu postali vjerni obožavatelji  Ricka i Mortyja čitavu 1. sezonu s 11 epizoda možete pogledati na stranicama serije. Uživajte!
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    1247905105 mihailo valjetić @ 7.7.2015. 14:11

    Slažem se, genijalno! Procurile su prve dvije epizode druge sezone prije nekoliko dana :D

  • #2
    1 0
    mario mario @ 7.7.2015. 10:25

    Hundred years Rick and Morty! Forever and forever Rick and Morty all day long forever hundred days all the time Rick and Morty adventures www.rickandmorty.com over and over Rick and Morty!Genijalnost! U jednu trenutku se gušiš od smjeha a drugom budeš wtf! pa nisu to napravili? Velika preporuka.

  • #1
    1 0
    EasyRIder easyrider @ 6.7.2015. 23:54

    Meni jedan od najboljih crtica ikad! Odlicni glasovi, animacija i radnja. Djed znanstvenik - alkoholicar Rick i njegov priglupi ali simpaticni i vjecno nervozni unuk Morty priživljavaju intergalakticke i svakakve druge pustolovine...Uskoro izlazi druga sezona, jedva cekam!

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala