Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Presuda: Warner Bros. nije ukrao ideju za 'Matrix'
Thomas Althouse je prošle godine tužio Warner Bros. zbog sličnosti sa svojim scenarijem iz 1993. o CIA agentu i Nacistima

Presuda: Warner Bros. nije ukrao ideju za 'Matrix'

Službeno je: Matrix trilogija ni na koji način nema veze s Nacistima, prenosi The Hollywood Reporter.

Jučer je donešena službena presuda na sudu u Kaliforniji na kojem su Warner Bros., Andy Wachowski, Lana Wachowski i Joel Silver oslobođeni optužbi da su ukrali ideju za filmove Matrix u kojem smo među ostalim gledali Keanu Reevesa, Laurencea Fishburnea i Carrie-Anne Moss.

Naime, Thomas Althouse je prošle godine predao tužbu kojom navodi kako je trilogija Matrix previše slična njegovom scenariju za The Immortals koji je još 1993. godine napisao za Warner Bros. Tužbu je predao tek 2010. godine jer, kako tvrdi, tek je tada pogledao nastavke Matrix Reloaded i Matrix Revolutions i uočio sličnosti.

Althouseova priča vrtila se oko CIA agenta koji je postao besmrtan zbog posebne droge, a u godini 2235. našao se oči u oči s Hitlerom i Nacistima koji su reanimirani nakon krioničkog smrzavanja. Agent se sada treba boriti s njima, a oni su također besmrtni i prijete uništiti cijeli svijet.

Sudac je odbacio optužbu jer je zaključio kako radnje nisu niti približno slične. No, Althouse se pozvao i na to da obje priče aludiraju na Isusa Krista. Sudac je to također odbacio uz riječi:

"Aluzije na kršćanstvo u literaturi datiraju stotinama godina unatrag i nema načina da se to zabrani. Kršćanske aluzije u The Immortals više se referiraju na Drugi Isusov dolazak, dok Matrix trilogija završava s metaforičkom referencom na Krista."

Matrix trilogija tako je bila i ostala originalna, a vas pitamo: što mislite o tužbi?

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala