Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otkriveni novi programi Animafesta 2014.
Djeca, kraljevi i zlatni filmovi obilježit će ovogodišnji Animafest koji se održava od 3. do 8.6.

Otkriveni novi programi Animafesta 2014.

Središnji događaj Programa za djecu i mlade 24. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb 2014. nesumnjivo je Natjecanje filmova za djecu, međunarodna konkurencija koja broji 37 filmova iz Europe, Azije i Sjeverne Amerike.

Péter Vácz: Nyuszi és Őz / Rabbit and Deer (7-10)

Temeljem prijedloga selekcijskih komisija Velikog i Studentskog natjecanja i vlastite ekspertize filmove je odabrala slovenska medijska psihologinja Martina Peštaj koja je pritom naznačila i njihovu primjerenost različitim uzrastima (4-7, 7-10, 10-14 i 14+), a pobjednika Natjecanja filmova za djecu odabrat će dječji žiri.

Šest filmova raspoređeno je i u Obiteljski program, posebno namijenjen zajedničkom gledanju roditelja i djece. Program za djecu i mlade upotpunit će i radionica pod vodstvom slavnog svjetskog animatora.

Michael Sieber, Max Stöhr: Schrecken ohne Ende / Nearest and Dearest

Nagrada za najbolju školu animacije dodijeljena je Kraljevskoj umjetničkoj akademiji u Londonu (RCA), čiji Odsjek za animaciju upravo proslavlja 25 godina rada. Studenti ove ugledne škole impresionirali su žanrovskom, stilskom i narativnom raznolikošću koja je Akademiji priskrbila posebno predstavljanje na Animafestu s čak 29 biranih filmova iz slavne povijesti.

Druga škola animacije koju će Animafest 2014. posebno predstaviti mađarsko je Sveučilište umjetnosti i dizajna Moholy-Nagy (MOME). Ova se akademija ističe brojnim autoricama koje stvaraju grafički snažna i impresivna djela.

Miyuki Echigoya: Fluffy -Tiny and Friend / Fluffy -Tiny and Friend (4-7)

Šest filmova nominiranih za Cartoon d’Or, europsku nagradu za najbolji kratki animirani film, i ove se godine može vidjeti u posebnom programu 24. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb 2014., od 3. do 8. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol.

24. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2014., kratkometražno izdanje, održat će se od 3. do 8. lipnja 2014. godine u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol. S više od 400 filmova u svim programima Animafest 2014. nudi potpuni pregled svjetske animacijske scene, od snažnih kinematografija, velikih imena, oskarovaca i svjetskih premijera, preko rijetkih radova iz afričkih zemalja, mladih talenata i studenata, do retrospektiva majstora Jurija Norštejna i Normana McLarena, velikog tematskog programa lutka-filma, znanstvenog skupa Animafest Scanner s globalno uglednim stručnjacima i bogatog popratnog programa koncerata, izložbi i razgovora s autorima.

Vidimo se na Animafestu!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala