Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najveći stručnjaci govore o nestanku zrakoplova Malaysia Airlinesa
Dokumentarac 'Let 370: Karike koje nedostaju' pokušava dati odgovore na ključna pitanja vezana uz događaj od 8. ožujka

Najveći stručnjaci govore o nestanku zrakoplova Malaysia Airlinesa

Danas u 15:20h Discovery Channel emitira jednosatni dokumentarni specijal Let 370: Karike koje nedostaju koji istražuje nestanak zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu 370.

Nestanak zrakoplova na letu 370 otkrio je glavne slabosti moderne zrakoplovne tehnologije. Kako je moguće izgubiti najsuvremeniji zrakoplov sa 239 putnika? U dokumentarcu se analiziraju dokazi, razmatraju globalne slabosti i problemi zrakoplovstva te otkrivaju moguća rješenja kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvog slučaja.

U doba kada možemo koristiti aplikacije za pronalaženje ručnih uređaja, teško nam je pojmiti kako je jedan vrhunski zrakoplov s 239 putnika i članova posade može jednostavno nestati. Otkad je zrakoplov na letu MH370 8. ožujka 2014. izgubljen s radara, pitanja o sigurnosti letenja ponovno su se našla u središtu pozornosti.

U pokušaju odgovaranja na neka od ovih pitanja, Let 370: Karike koje nedostaju bavi se razmatranjem 7 tema – sigurnošću zračnih luka, kontrolom zračnog prometa, komunikacijskim sustavima u avionima, mehaničkim kvarovima, praćenjem pomoću radara i satelita, međunarodnom suradnjom i crnim kutijama.

Tom Gorham, izvršni producent za Discovery Networks International, izjavio je: "Misterij leta MH370 služi kao tragičan podsjetnik kako tehnologija uistinu može zatajiti. Uz pomoć stručnjaka za zrakoplovstvo, praćenje i satelitski nadzor, Let 370: Karike koje nedostaju istražuje događaje koji su se razvijali, s naglaskom na činjenicu kako se nešto takvo uopće moglo dogoditi i ispitivanje prisutnih nedostatka u sustavu modernih međunarodnih putovanja."

Let 370: Karike koje nedostaju emitirat će se na Discovery Channelu u više od 220 zemalja svijeta.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala