Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Cijeli Rovinj u znaku 6. ETNOFILm festivala
Bogati program međunarodnog festivala provjerite od 24. do 25. travnja u Rovinju

Cijeli Rovinj u znaku 6. ETNOFILm festivala

Foto: ETNOFilm

ETNOFILm festival donosi izbor iz međunarodne etnografske dokumentarne produkcije. Festival je koncipiran kao mjesto razmjene ideja na temu vizualnih istraživanja kulture, a za cilj ima otvaranje dijaloga među kulturama, ali i popularizaciju hrvatskog etnografskog filma te metoda bilježenja nematerijalne kulture. Sve projekcije su besplatne.

Kroz 22 odabrana filma program prati i profesionalnu antropološku produkciju te dokumentarni, etnografski film u širem smislu riječi. Filmovi dodiruju niz zanimljivih fenomena, kao što je reprezentacija 'drugih' u svijetu globalnog turizma, krhkost društvenog sjećanja i lokalnih kulturnih baština, ili pak hibridnost i pregovaranje nacionalnih, odnosno rodnih identiteta u današnjim visoko segregiranim društvima. Posjetitelje festivala očekuju filmovi iz 13 zemalja, a uz domaći, tu su i filmovi iz Rusije, Poljske, Francuske, Perua, Portugala, Slovenije, Italije, te Norveške.

Gradsko kazalište Gandusio bit će lokacija posebnog programa koji je organiziran u suradnji s Festival dei popoli iz Firenze i Museo degli Usi e Costumi della Gente Trentina, a održat će se 24. i 25. travnja. Autor Michele Trentini sam će predstaviti svoj film iz 2012. godine Mala zemlja. Predstavljaju se i dva klasična dokumentarca. La Taranta iz 1962. godine dokumentira kult Tarantizam iz južne Italije te Un giorno in Barbagia iz 1958. dokumentira selo na Sardiniji i život u kojem žene brinu o kućanstvu.

U sklopu ETNOFILm festivala 26. travnja u Multimedijalnom centru održat će se i predavanje Eksperimentalni film, vizualna umjetnost i antropologija, a vodi ga Arnd Schneider, profesor s Instituta za socijalnu antopologiju Sveučilišta u Oslu.

U Multimedijalnom centru u subotu 26. travnja održat će se koncert sastava Čipkice za kraj festivala. Mali je to etno ansambl koji izvodi tradicijsku glazbu iz cijeloga svijeta. Čipkice svoj repertoar kojim žele upoznati publiku s ljepotom različitosti kultura i melodija izvode a cappella i uz glazbenu pratnju.

Festivalu prethodi međunarodna fotografska radionica koja će se održati od 22. - 24. travnja pod nazivom Turizam, arhitektonski razvoj, vizualna i kulturna percepcije prostorne proizvodnje duž Jadranske obale. Voditelj je David Kendall, gostujući predavač na Goldsmithsu u Velikoj Britaniji.

Doživite različite kulture na filmu i uživajte u bogatom popratnom programu 6. ETNOFILm festivala. Više na etnofilm.com.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala